lördag 30 augusti 2008

Nya inköp

Det har varit en härlig helg hittills och än är den inte slut. Jag kände bara för att göra ett inlägg på alla saker jag köpt sen igår.

Dessa kandelabrar, gräddkannan köpte jag på loppis idag. Det blev super fint på matsalsbordet som jag har uppe i hallen vid öppnaspisen.






Korset fick jag i mitt paket igår som kom från " Gårdsromantik Havsviken". Även dom vackra husen kommer därifrån. Jag är super nöjd.


Husen får stå i mitt köksfönster som är ett helt skyltfönster. Lite svårt att dekorera men det får ta sin tid. Jag måste ha så stora saker för att det ska ge någon effect. Se hur husen speglar sig i fönstret.
Var även till våran ica affär igår. Där har dom en nedervåning med massor av rolia inredningssaker. Jag hittade denna vackra godisskål och två stycken ljuslyktor. Dom får stå på vardagsrummsbordet. Godiset ska ju vara nära tillhands när man tittar på tv.

Ha en fortsatt trevlig helg/ Marlené

onsdag 27 augusti 2008

Lycka

Titta vad jag har fått. Min mans dotter skulle kasta den. Den fanns i hennes nya lägenhet och det första hon ville bli av med var ett gammalt kök där dom har satt. Så köket är utrivet och jag fick dom här. Rätt så gamla tror jag. Tänk om hon visste vilket världe det är för oss bloggare att äga dessa gamla glasburkar. Ja jag känner mig lyckligt lottad.











Sen måste jag bara tacka "Nettan" för den fina gåvan jag fått. Det var ett jätte vackert kors som jag ska planera väl var jag ska ha det. Och tack för dom fina virkmönstrena. Mellanspettsarna lockar. Kanske blir kuddar igen. Min man tycker att jag redan har massor.

Och till sist. I kväll siter jag stadigt vid tvn och tittar på Leila bakar. Tycker att hon är en hel mysig tjej. Gillar även hennes inredning.

Trevlig kväll/ Marlené

tisdag 26 augusti 2008

Ett litet hjärta

Ett Hjärta jag sytt
Spetsen jag virkat
Två söta änglar jag trykt


Denna hjärte hälsning vill jag ge till alla som tittar in här på min blogg. "Ni är helt underbara blogg vänner med jätte fina komentarer".
Kram/ Marlené

måndag 25 augusti 2008

Luffarslöjds drömmar

Idag åkte jag på biblioteket efter jobbet. Har kommit på att jag ska prova på Luffarslöjd. Ser rätt så kul ut. Men dom hade ingen bok hemma, dom skulle ta hem en från ett annat bibliotek. Så jag får vänta, men jag fick med mig en hel del andra roliga böcker. Här är två av dom.


Inte nog med det. efter middagen tog jag en tur på tre mil för att köpa något vackert tyg. Hittade bara några bastyger. Jag får åka in till Sundbyberg, där har dom en jätte bra tyg affär. Fast jag fick ju gjort en del butiker i alla fall och kom hem med en vacker höst blomma och ett vackert fat till. Passar bra ute på trappen.
Här ska ni få en liten titt på hyllorna jag har ovanför diskbänken.

Ha en fortsatt bra dag/ Kram Marlené

lördag 23 augusti 2008

Award


Jag har fått en Award från Nettans latliga hem. Tack så mycket Nettan, det var min första och den kommer jag att minnas.

Idag har jag gjort en hel del. Även varit i skogen och plockat kottar fast det var lingon jag skulle ha. Det fanns inte ett enda lingon i den skogen. Men jag fick en hel skål med äpplen från vår gård. Skulle jag plocka alla äpplen på träden så skull det bli massvis. I år är dom jätte fina.


Jag var även och shoppade lite tyger idag. Jag hittade det jag ville ha på mitt syskrin. Precis vad jag hade tänkt mig. När den blir klart så ska ni få se vad vackert det blev.





Min vykortspåse är också klar. Den hänger nere i hallen. Hängde den på en spik provisoriskt tills hallen blir klar.


Och till sist. Mjölkkannan får stå på farfars gamla byrå som han själv snikrade när han var en ung grabb. Visst blev den fin i vitt.


KRAM/Marlené

fredag 22 augusti 2008

Mjölk kannan

ÄNTLIGEN HELG

Jobb & slit en hel vecka. Visst är det skönt med helg.

Det har inte varit så mycket pyssel den här veckan, men målat har jag gjort. Målade färdigt den här gamla mjölk kannan. Den fick också bli vit. Ni får se den nu i den gamla färgen. Ska placera den först på ett vackert ställe i huset innan ni får se den vita kannan.
Jag blev så glad i dag. Den nya PANDURO katalogen har kommit. Gissa om jag har suttit och blädrat i den hela kvällen, och skrivit upp en massa saker jag vill ha. Det tråkiga är när man sumerar allt så blir det så himla dyrt. Vill man ha kul så kostar det.
Skickade även efter lite saker från Gårdsromantik. Dom har ju så himla mycket fina saker till min inredning. Synd att det är så långt dit för då skulle jag besöka deras butik. Men nu väntar jag med spänning på paketet.
"Nettans lantliga hem" ska skicka mig något. Jag väntar med spänning Nettan. En helt underbar, fin och vacker blogg du har. Det är så kul med så många nya bloggvänner. Och tänk vad glad jag blir när jag ser blogg räknaren gå uppåt. Över 100 har varit här redan sedan jag började blogga, ungefär. Det är såå många som har helt underbara bloggar.
Ha en trevlig helg/ Marlené

onsdag 20 augusti 2008

Det blev en pysslig helg

Ja, dagarna bara går och går och vädret växlar mellan varmt, kallt, regn, eller sol. Fast när det regnar så får man ju gjort endel pyssel, och även städat, för det gör jag inte när det är varmt ute. Skulle visa er i söndags vad jag hade gjort, men var för trött för att sätta mig vid datorn. Dagarna gick och nu är det redan onsdag.

Men det är ju aldrig försent. Jag fick kudd noja i söndags. Satte mig och sydde tre stycken. Dekorerade även ljus. Mina virkade ljuslyktor är också klara. Det är så kul när man får nya saker att inreda med.

Skickade till min syster lite bilder att dekorera med. Hoppas att hon fotograferar sina ideer och delar med sig det till oss bloggare. Hon är super duktig på att sy och komma på roliga saker att sy. Lägger ut bilder om hon skickar.

Jag måste ut och leta ett tyg till mitt syskrin nu när det nästan är klart, måste bara lacka den. Det ska vara rosor på tyget tror jag, en ganska mild färg. Det kommer inte att bli det lättaste att hitta det.


Känns som att jag skulle behöva lite nya ideer, det börjar att sina. Funderar på att sätta mig och blädra i panduro ett tag och skicka efter lite pyssel. Man behöver alltid mycket material för att kunna göra något.
Jag har letat på nätet efter tyger med olika texter på, hittar inga. Stoff och stil har ett vet jag men skulle vilja få tag på fler. Har ni någon butik att dela med er. Skulle bli jätte glad.

Måste även tacka er alla som tittat in här. Det är så kul att så många har hittat hit. Jag sätter mig vid datorn varje morgon innan jobbet och kollar in i era bloggar. Hinner jag så skriver jag en komentar. Ni har ju så fina saker. När det är någon ny som komenterar mina inlägg så kollar jag direkt i dennes blogg och lägger den sedan i mina favoriter på datorn. Så får den också vara med på min morgon stund.


Nu ska jag ta en varm kopp te och sätta mig på soffan och mysa efter en jätte lång dag på jobbet med hårt slit. Jag är helt slut. Min dotter sitter och nyser och är super förkyld så lite ompyssling behöver nog hon med.


Sköt om er alla / Kram Marlené




Blev riktigt stolt över dessa vackra kuddar jag lyckades skapa.




Den ena kudden får vara i sovrummet på korgstolen tillsammans
med mina monogram och virkade pläden.




Dessa tre blev det..


Ok till sist mina virkade ljuslyktor.

torsdag 14 augusti 2008

En liten prydnadskudde

Satt och pysslade lite vid datorn igår och hittade flera olika sidor med gamla bilder. Det var så kul så jag printade ut några bilder och satte mig vid symaskinen. Det blev den här lilla söta kudden.
Kolla in tapeten i bakrunden. Den valde min dotter till sitt rum för ett par år sedan. Den är så vacker. Ni får en helbild på den.
Nu ska jag till Uppsala på Ikea och andra varuhus, lite ögon shopping.
Ha en bra dag!

tisdag 12 augusti 2008

Ute i naturen

Har varit borta från min blogg ett tag. Vi har haft ganska fint väder så jag har passat på att vara ute dom få soltimmarna som finns kvar. När det har regnat så har jag målat. Nu börjar lite av alla mina grejer att bli klara.

Här om dagen var jag ute och promenerade i ett natur reservat här i kring oss. Hade aldrig varit där förr. Det var jätte fint och helt underbart att varva ner ute i naturen. Men naturligtvis så hade jag med mig kameran. Hittade en gammal bäng som många säkert har suttit på en gång i tiden. Det fanns även gamla grindar.

Se så vacker bänk och grind. Bänken skulle jag vilja ha på min gård.
Skrinet som jag köpte på loppiset sist är klart. Det blev vitt och jag blev jätte nöjd. Det ska få stå på ett gammalt skåp uppe i hallen.

Även mitt hjärta är klart och får pryda ett fönster i hallen nere.
Försökte mig även på att virka en näsduk, och det gick suveränt bra. Tänk att det kan vara så kul att virka när man hittar något roligt. Borde få tag på fler roliga virkmönster. Kanske någon av er som läser min blogg kan dela med er något kul mönster till att virka eller sy. Är det någon som vill ha mina mönster så delar jag gärna med mig.
Vill även tacka er alla som tittar in här. Ska försöka att uppgradera bloggen så ofta jag kan.
Ha en trevlig kväll :) Marlené

lördag 2 augusti 2008

Bakluckeloppis

Det blev en gammal låda och ett skrin. Jag såg ett par salt och peppar i silver som jag var så dum nog att jag inte frågade vad dom kostade. För när jag gick mitt andra varv och skulle ha dom så var dom borta "Synd". Jag fick i alla fall lådan som var fylld med rostiga skruvar och andra rostiga saker för bara 20:- "Ett fynd". Jag tror att jag ska måla det. Skrinet får också bli vitt.



Resten av dagen har jag målat elementet till hallen och panelen grundas. Målar även på en hylla och ett gammalt syskrin som jag ska försöka att hitta ett vackert rostyg till som ska sitta på locket.


Här i ska mina vackra vykort vara, bara den blir klar. Måste måla upphägningen till den. Ni får se hella då.
kram/ Marlené

fredag 1 augusti 2008

Mattan är klar

Nu har jag varit i stan och shoppat. Gissa hur mycket spetsband det fanns. Från golv till tak, säkert 1000 tals. Och knappar med. Jag blev helt stum när jag klev in, så det blev några band.
Dit ska jag igen.

Dom får ligga i mitt skrin som jag gjorde på mellanstadiet. Har funderat på att måla det vitt, måste låta det gro bara och känna efter om det känns rätt.

Mattan är klar och den får ligga i hallen fast rustnigen är i full fart. Min man håller på i andra halvan. Hallen är ju 20 kvadrat så mycket inredning ryms det.

Det är ju så himla kul att handarbeta. Jag håller fortfarande på att måla olika saker. Visar dom när dom är klara.

Hjärtat jag virkade måste jag stärka med något. Har försökt med sockervatten, men det är inget vidare. Kanske någon annan som har ett bättre förslag till mig.

Tack för hjälpen med koden. Jag fixade det. Det var inte så svårt som jag trodde. Då har jag lärt mig något nytt. Jätte tack!

Måste bara visa min systers ute dass i skärgården utanför kalix. Den är super snygg och man kan sitta där och titta på havet i lugn och ro utan att bli störd. Bara doft av olika luktande ljus och potpuriner. Helt underbart att vara i hennes stuga på somrarna.




Så där fint skulle jag ha om jag ägde en stuga!
Äntligen lördag imorgon. Då åker bilen mot Norrskedika på bakluckeloppis. Det finns så mycket saker att fynda, fast man kan ju inte köpa allt. Hoppas att jag hittar något kul.
Ha en trevlig helg allesammans/ Marlené