fredag 31 oktober 2008

Nu är den klar!

Oj vad länge jag har varit borta från bloggen. Har inte ens kollat in hos er....det e så att man skäms. Fast jag har ju haft syrran på besök. Och så mycket roligt som vi har gjort så har jag inte hunnit.

Det har varit en jätte kul vecka. Jag tror att jag tar en sak i taget och visar er. Börjar med stolen. Den blev jätte fin....hade absolut inte gjort det bättre själv. Syrran har klätt om många möbler och gått kurser i över tio år...och det märktes.
Så nu äntligen får den pryda hallen....och tänk när hallen är klar så kommer stolen att göra sig bättre, än nu.


Så här såg den ju ut innan jag målade och slet av tyget.

Här har syrran börjat....gissa om det var intressant.


Och så här blev den tillslut. Jag är super nöjd. Nu är det bara en likadan till kvar. Den tar jag till våren.

Visar er mer sen när jag har kryat på mig lite. Känner att jag inte har så mycket krafter att sitta här. Har fått bihåleinflamation....huvudet värker. Men i kväll ska jag i alla fall ha en god middag med mina barn....det blir en lamstek...mmm. Det går nog jätte bra.
Trevlig allhelgon helg på er....ses snart igen/ kram!

tisdag 21 oktober 2008

Nypon...& pyssel

Tänk vad helgen gick fort. Jag var ut och fotograferade mina barn. Jätte fina bilder blev det.
Har även passat på att pyssla på kvällarna.

Här blev det lite Tags till julpaketen. Det gäller att börja planera i tid. Det är såååå svårt att hålla sig.



Provade även på att göra mini kort. Det gick jätte lätt och jag blev super nöjd. Få se om jag hänger dom på ljus eller strutar om det går.



När jag var ute i skogen passade jag på att plocka lite nypon....trädde dom på en tråd och det blev det här lilla söta hjärtat. Nu ligger det ute på trappen.

Den här vecka kommer att vara full av aktivitet. Syrran kommer ju på besök...tror dom är halv vägs på vägen nu. Dom har många timmar kvar i bilen. Så det blir stora staden och mycket mycket mer i veckan. Ser verkligen fram emot det. Har tagit semester så att jag ska hinna allt kul.
Få se hur mycket jag hinner blogga...eller kolla in hos er. Är jag borta så är jag tillbaka fortare än ni anar.
Kram, och ha det bra till nästa inlägg/ Marlené





fredag 17 oktober 2008

Boktips

Jaha...då var det helg igen. Jag har tagit fram lite böcker som jag tänkte blädra igenom i helgen. Gillar alla dessa böcker....finns ju massor med inspiration i dom.



I helgen blir det mycket fotografering. Jag ska ta med mig barnen och fota dom...blir nog många utebilder. Hoppas att vädret håller i sig.

Nästa vecka blir det kul. Min syrra kommer på besök från norrland...blir här en vecka. Vad mycket kul vi ska hitta på tillsammans. Har redan bestämt att det blir kanske två dagar som vi åker in till stan på olika ställen. En dag i svampskogen...hoppas det finns kvar några. Sen blir det säkert mycket annat.
Finns en önskan som jag skulle vilja att hon hjälpte mig med.
Klä om stolen....ni får bara se bena idag och så hoppas vi på att hon gör det så jag får visa er hur fin den blir. Jag målade ju stolen i sommras...och har inte kommit längre. Har en till som jag måste måla sen.



Trevlig kväll & helg på er alla, Marlené



onsdag 15 oktober 2008

Av farmor

För många många år sedan när jag fortfarande var ung och vacker fick jag den här fina muggen av min farmor. Kommer inte ihåg om det var i julklapp eller present. Tyvärr lever hon inte idag...men hon ser säkert min blogg där hon är ( tack farmor).

Så nu när höst mörkret faller så tidigt på kvällen så blir det lite te mys......alla inrednings program måste man ju se nu.







Å tänk vi fick alltid stickade vantar eller sockor av farmor till julklapp. Nu för tiden måste man sticka själv....det är nog dags att börja, vi har så golvkallt på vintern.

Trevlig kväll på er alla/ Kram Marlené

tisdag 14 oktober 2008

Silvret

I går blev det en dag hemma. Halva dagen i sängen.....ont, jätte ont i huvudet. Men det gick över. Ganska så matt brukar man bli av det....men rastlös med.
Så Jag passade på att putsa klart mina silver skedar. Nu glänser dom fint till jul. Passade på att fotografera fin porslinet som vi brukar använda vid speciella tillfällen.....det var ganska länge sedan nu.






Så här har det sett ut på mitt bord uppe i hallen nästan hela hösten. Jag måste ha fått svamp noja i år. Måste ha blivit nästan 10kg svamp som jag plockat. Det är ju så kul att torka kantarellerna och ge bort....många glada blir det. Å vad jag har njutit av att vara i skogen, den har gett mig så mycket lugn.


Nu ska det bli en kopp kaffe och sen bär det sig av till Norrtälje stad....min minsta ska på danskurs och jag får väll gå och kika på Rusta och Blomsterlandet under tiden. Kommer nog att lesna efter 10ggr....men vad gör man inte för sina barn.

Kram :) Marlené

söndag 12 oktober 2008

Min nya kompis...

Det här är min nya vänn och den ska jag lära känna utan och innan till. Det är inte lätt må ni tro med ett nytt märke...för mig.


Ja, veckan har ju rusat som vanligt. Jag har hunnit till skogen ett antal gånger. Ut till havet, på mässa, jobbat...mmm. Så mycket annan inspiration har jag inte haft för utom idag.

Mässan var jätte bra. Hittade en försäljare som säljer brodyrmaskiner....vill ha en sådan. Bara 65tusen...som hittat för endel men inte för mig. En vacker dag ska de bli av.

I veckan hittade jag en gammal låda hemma som kommer från en stearinfabrik för länge länge sedan. Den fanns här i huset innan oss....och först nu såg jag den. Tänk att man fortsätter att hitta saker i sitt eget hus efter sex år.




I lådan ska jag ha tidningar. Fanns även en liten kant att ha vackra saker på.

Här är en bild på en gammal cykel som jag har tagit för några år sedan utanför vårt hus.

Vacker.


Tack alla ni för era snälla komentarer. Det värmer ska ni veta. Ska vara bättre på att uppgradera bloggen i veckan....försöka i alla fall.
( och bloggen lägger inte bilderna som man vill...)
Kram, Marlené

tisdag 7 oktober 2008

Harmoniskt med levande ljus!

Tänk vad man kan njuta av levande ljus. Det sprider sån glädje och lugn
i hela huset.
Jag har massor med olika ljusstakar. I går tände jag många av mina ljus till middagen och sen fick det brinna hela kvällen.
Visar er några eller det kanske blev många bilder på dom jag har. Kunde ju inte fota alla...



























Det blev mest från köket...bara några från resten av huset.

Kram, Marlené

måndag 6 oktober 2008

Gardin...

Måndag igen...jobb och jobb...

Fast i helgen var jag ju på svampkurs. Det var jätte kul. Lärde mig två nya sorter som jag kommer att kunna plocka själv nu utan att vara rädd för att det ska vara giftsvamp.
När jag kom hem, gjorde vi en underbar middag med marinerad fårticka(svamp) till. Det blev en supergod lördagsmiddag.

På söndagen passade jag på att städa i hela huset...det behövdes verkligen. Fållade upp mina linne gardiner som jag köpt på Ikea. Blev faktiskt jätte fint i köksfönstret....det går framåt, bara lampan som fattas och någon blomma till....kanske någon detalj med. Det är ju så stort att dekorera.




På torsdag tror jag att jag ska till Hem och Villa mässan. Det ska bli kul med massor med ny inspiration.

Nu blir det nog att slappa vid tvn resten av kvällen. Det börjar ju så många nya program hela tiden.

Kram, Marlené

fredag 3 oktober 2008

Höst rosor

Ja här sitter man en fredags kväll och väntar på att det ska börja något bra på tv. Ska fixa till lite mys om ett tag till hela familjen....och själv vill jag nog ha ett glas rött till...mm, det e så gott ibland.

Barnen har vänner hemma. Dom sitter och spelar kort just nu. För några timmar sedan färgade dom håret på den yngsta och klippte henne. Det blev jätte fint men gissa om jag trodde att hela huset skulle bli färgat. Dom är ju så flamsiga när dom håller på....., fast det gick bra. Själv har jag hunnit med en promenad vid havet....så underbart det var.

Jag har valt lite blandad färg på texten idag. Tänkte att man kunde använda sig av höstens färger.

Ja, jag har faktiskt härmat några av er. Jag gjorde rosor av löv här om dagen. Var även tvungen att göra en bukett till idag, den blev rödare. Det var jätte kul och lätt. Ett enkelt arangemang som man kan ha på finbordet till helgen. Det gäller att passa på meddans löven finns kvar.








Här har jag pysslat till en svamp påse. Hur jag letade efter helvita påsar. Men så var jag ju till stan och kikade in i Ambiance butiken. Jag fick jätte många påsar. Vilken trevlig butik....köpte inget men jag kommer absolut att gå dit igen.



Imorgon ska jag upp tidigt. Jag ska ju på svampkurs hela dagen. Hoppas att jag hittar många ätliga svampar som jag tål...och hoppas jag kommer ihåg allt jag får lära mig.

Måste även tacka alla som är in här och ger så många fina, gulliga, goa komentarer. Det känns så kul att ni tittar in här. Jag sitter fortfarande varje morgon och kikar in hos er. Det är inte alltid som jag hinner komentera era inlägg men jag gör så gott jag kan.

Helg kram till er, ...Marlené



torsdag 2 oktober 2008

En del av vardagsrummet!

Idag tänkte jag visa lite hur det ser ut i mina fönster som är i vardagsrummet. Jag var ju och shoppade lite blommor i helgen.....ja lite annat med. Ljusstaken i fönstret köpte jag på ett loppis i sommras...två stycken. Dom passar så bra i fönstret.








Det lilla ljushjärtat och ängelhjärtat hittade jag hemma på Ica. Dom får in så mycket fint hela tiden. Gäller att springa där ofta så att man inte missar något.
Den här ljusstaken fick jag när jag var liten. Det är nog en av dom vackraste minnen jag har kvar.


Igår sydde jag ett par kuddar till våran säng. Det känns att hösten vill att man förnyar sig. Bort med det man hade i sommras och in med nytt.




Det står god natt på dom...på olika språk.


Vill även visa ett par av höstbilderna jag tog i helgen på min promenad. Jag gillar ju att fotografera så det blir endel bilder.


Vackert med höst!
Imorgon ska ni få se vad jag har gjort idag. Är inte riktigt klar än...kan bara säga att jag härmade några av er.
Kram, Marlené