söndag 30 november 2008

1:a Advent

Ja då var advent här. Själv har jag inte hunnit att få iordning....gör det i veckan. Har haft fullt upp med marknaden jag var på i går.


Här får ni lite bilder på hur bordet såg ut.





Försäljningen gick jätte bra...trodde aldrig att jag skulle få så mycket sålt. Det jag fick minst av allt sålt var det jag hade sytt. Det var knappt någon som tittade på änglavingarna...tror inte att många vet vad man ska med dom till. Julstövlarna var det många som bara älskade dom...men ingen köpte dom fast jag var så billig...fick 1 såld. Allt det andra gick mycket bättre.
Det är nog så att antingen gillar man denna stil eller inte...och kan man inte mycket om inredning så finns inte fantasin där och man vet inte hur man dekorerar med sakerna.
Är i alla fall nöjd och planerar att stå på någon sommar marknad nästa år. Tyckte att det var jätte kul.
SÅ GLAD JAG BLEV
Fick en utmärkelse till. Fick den av Annelie med bloggen Betongsnäckor & Änglar. Super tack...jag lovar det värmer bra just nu när det har varit så stressigt. Får mig att varva ner.


Kommer inte att skicka vidare än...måste tänka efter vem som ska få den.

Har varit jätte dålig på att blogga. Ska ta en titt hos er alla nu. Det har säkert hänt massor.
Kram....snart tillbaka/ Marlene

onsdag 26 november 2008

Snön lyser vit på taken, endast tomten är vaken...

Det är ungefär så jag känner det just nu. Jag som skulle hinna med så mycket denna vecka, så kommer det bara ner mer och mer snö. Har nog kommit över 1meter. Så mitt liv består just nu bara av att skotta och inte pyssla inför advent. Känns som att jag kanske blir den enda som inte får fram något i år till advent...får väll peppa mig själv med att det ordnar sig.

Jag har i alla fall fått något roligt som värmer av två jätte fina bloggerskor

AWARD

Från

Bläckhornet-Viveka

och

Så vitt jag kan se- Inka

Tack så jätte mycket. Det värmer verkligen gott just nu.

Kommer inte att skicka vidare den till någon speciell just nu. Alla ni som finns med på min blogg får den. Ni har så underbara bloggar.

Har haft lite svårt att svara på era inlägg. Det blir bättre när snön slutar falla och jag får ny ork.

Ha det gott. Kram, Marlene

lördag 22 november 2008

Såå mycket....

SNÖ....har vi fått. visst ville jag ha lite, men inte över två decimeter på en gång.
Har skottat i över tre timmar idag och än är jag inte klar. Ryggen den värker, och helt slut är jag.



Titta...jul bokstäverna försvinner nästan på min trapp. Var bara att skotta sig ut imorse....himmel också...vem har skänkt all denna snö.


Se vilka drivor jag har skottat upp. Bakom det stora uthuset har jag ett till lika stort uthus. Där emellan dom två är det en stor asfalterad plan som måste skottas för annars slipper vi inte ut med bilarna.
Det är bara att bita ihop och gå ut igen ikväll, för här kommer det snö fortfarande.



Lite roligt ska ni också få se. Jag har faktiskt fortsatt med att pyssla till julmarknaden.

Snöstjärnor




Tags



Celofanpåsar och strutar- som jag knåpade ihop själv. Tyckte att det var för dyrt att köpa dom. Ska baka till veckan Saffransskorpor och godis som också är till för försäljning nästa lördag.

Juletiketter

Ljusdekorationer

Ja allt detta har jag knåpat ihop. Det jag har lite svårt med är vad jag ska sätta för priser på detta. Vad tror ni? Ge mig gärna ett förslag på vad ni tror att folk betalar för sakerna. Syrran tycker att jag är för billig på allt...men jag ser det nog som en rolig stund och att det är kul om någon vill ha det man gjort. Bara man får tillbaka pengarna och lite vinst så är jag nöjd.
God helg på er allesammans
Kram, Marlené

onsdag 19 november 2008

Gåva

Den här söta lådan fick jag av en vänn i vecka...tack "H" som är en jätte gullig tjej.
Hur jag har funderat på vad jag ska ha den till...den är ju så vacker. Ska jag måla eller inte...nja det får nog gro ett tag så får jag se. Har kommit på två saker som den ska få vara.




Har funderat länge på vad jag ska ha för kassaskrin till marknaden. Jag äger inget riktigt. Så iden kläktes och min nya låda får vara det. Kommer att passa utmärkt till dekoreringen på bordet.

Har förberet den lite med växel. Men visst kommer den att passa bra....



När marknaden är över så har jag funderat på att göra den till en te låda. Kanske lite stor...men fördelen är ju att det ryms massor med olika sorter.

Min man har även gjort en ställning till mitt marknads bord där jag kan hänga upp sakerna på, så att alla ser när dom kommer in. Dom ska ju bara dras till mitt bord av alla vackra saker dom ser ( man tror mycket om sig själv)...


Leilas Jul



Ikväll. Ni får inte missa det. Det gör inte jag. Kommer att sitta fastklistrad hela kvällen. Jag brukar få massor med nya ideer...kollar på inredningen...den brukar ju vara så fin...njuter.
De är det Okända förs... lite läskigt men spännande. Det händer ju så mycket hemska saker i våra svenska hem av okända andar....missa inte det heller.

Sen så ska ni inte missa min lista på olika bloggar. Det händer jätte mycket hemma hos alla tjejer just nu. Jag tror att nästan alla har börjat smyg pynta inför advent...de är ju så svårt att hålla sig....eller vad säger ni tjejer?

Kram, Marlené

måndag 17 november 2008

Bokstäver i mossa

Japp...nu gick det bra att fotografera dom. Det är ju så vackert väder idag...solen skiner så fint.

Bokstäverna blev ganska stora...men det är ju det som är meningen. Man ska se dom när man går upp för trappen. Jag blev nöjd.











Dom är gjorda av tidningspapper och hönsnät. Ville att dom skulle bli stadiga...man kan även hänga upp dom.


Några av er undrar var marknaden kommer att hålla hus där jag ska stå. Det är i Hallstavik på folketshus 29/11.... Öppet mellan 10-16
Det brukar vara ganska mycket folk...det ligger väldigt centralt. Om det är någon som vill ta en kopp kaffe så har jag säkert tid. Min dotter får vara försäljare under tiden....skulle vara kul att träffa någon av er som kikar in här.

Ha en fortsatt trevlig måndag....Kram, Marlené

söndag 16 november 2008

Mossigt

mycket mossa blev det idag. Jag band upp mossa på stommar med bokstäverna "jul" på. Det blev jätte fint ute på trappen, men tyvärr så får ni se bilderna en annan dag, det var för mörkt att fota. Har så mycket ideer till trappen ute.

Så ni får se mina mossljus jag gjorde istället. Jag vet att det är många av er som har gjort dom...så jag härmar er lite. Det blir ju så mysigt och fint när man gör så här.


Den här står på köksbordet.

Och den här har jag i köksfönstret.




Ni har säkert inte missat att jag har ändrat bild och färg på texten. Tycker att texten kan få bli lite julig nu när det snart är advent. Hoppas ni gillar det. Ska försöka att få en julig bild med sen när alla julsaker kommer fram...håller mig från att plocka fram dom....eller rättare sagt så tycker inte min man att jag ska ta fram dom....han tycker att jag hinner, det är ju två veckor kvar. Han har faktiskt rätt den här gången.

Nu är det bara att hoppas på en ny underbar vecka. Få se vad den kommer att ge. Har inga planer än...men det kommer säkert.

kram, Marlene



lördag 15 november 2008

Julgodis

Igår var jag och min dotter och hämtade ut ett paket på posten. Hon har sålt jultidningar och självklart så har man köpt något.

Köpte den här underbara boken " Julgodis". Mmm...så mycket gott det finns i den. En helt underbar bok som verkligen är värd att köpa.



Tror ni att jag kunde hålla mig ifrån att göra något gott från boken...neeej det kunde jag inte. Var tvungen att prova på bara en sak.

Det blev dom här underbart goda " Gräddfudge"....super goda och enkla att göra. Vi har nästan ätit upp ca 70 st redan...nästan slut. Dom kommer jag att göra fler gånger.





Idag åkte jag ut till skogen och skulle plocka lite mossa till min dekoration ute på trappen. Håller på och förbereder den inför adevent...kan inte hålla mig.
I den skogen jag var i först hittade jag inte mossa så det blev en hel korg med lingonris i stället....kom ju på att jag kunde göra en krans till ytterdörren. Titta så fin den blev...tydligen så kommer jag ihåg hur man gör än...gick kurs i binderi för över 10år sedan.




Mossa blev det med, i en annan skog. Ska ta itu med det imorgon. Vill ha så mycket fint på trappen till advent så det gäller att börja i tid.

Nu blir det filmkväll igen. Dottern fick ju gåvor från jultidningarna. Hon valde alla " Sällskapsresan filmerna". Det kan ju vara kul att se alla igen...Stig Helmer är ju rätt så kul ändå.


Trevlig Lördag på er, Marlené

fredag 14 november 2008

Smällkarameller

Tänk vad tiden som bloggare går fort. Jag började i juli och nu är det redan november. Såg att över 1500 st har varit in och kikat här hos mig...jätte kul är det. Trodde nog aldrig att det skulle vara så många som gillade min blogg.

Jag fortsätter att pyssla inför marknaden. Hoppas bara på att det är någon som kommer att gilla det jag har gjort...spännande.

Här har det blivit lite smällkarameller. Dom är så söta och fina att hänga på någon glasdörr eller i ett fönster.










Ett hjärta eller några hjärtan med vingar har det blivit. Kan ju aldrig göra bara en...massproduktion som min man brukar säga.

Också... lite fler ängla vingar har jag gjort. Dom är ju så söta så man kan inte sluta att göra dom.



Det börjar nog bli dags att inhandla lite mera tyg snart. Allt tar ju slut när man har så här kul hela tiden. Har lite kvar att göra inför marknaden....nästna klar om jag inte kommer på fler saker. Måste stoppa med alla ideer ett tag.
Nu är det fredag och kvällen blir framför tv:n som vanligt med lite popcorn och mys. Säkert sitter jag och pysslar med om jag känner mig själv rätt. Korsen borde bli klara.
Kram, Marlene

onsdag 12 november 2008

Skorprecept...

Glömde bort i förra inlägget. Det var många som ville ha recept på lavendelskorpor och saffran med. Jag länkar vidare er till en jätte härlig blogg Vardagsrummet, hon har länkat vidare till recept sidan.

Kram Marlene

Förberedelser...

Ni kanske undrar vart jag tar vägen emellan åt. JOO.....jag har fullt upp just nu både på jobbet och hemma. Fast det är hemma som det roliga är.

Håller på och syr för fullt till julmarknaden som jag ska stå på den 29/11. Jätte kul ska det bli...det är ju första gången. Mina döttrar ska vara med...tror att dom tycker att det är spännande och kul samtidigt.






Här får ni se lite av det jag har sytt...kommer mera sen. Håller även på att virka snöstjärnor...så den som har ett bra mönster får gärna maila det till mig.
Ni skulle se hur mitt syrum ser ut just nu..puhhh....det går knappt att komma fram. Får bli en storstädning när pysslandet är över om ett par veckor. Tyvärr så drar jag ut saker runt hela huset...så det pysslas överallt.
AWARD
Denna har jag fått av rara Camilla som har bloggen Mitt ljuva hem. En jätte fin blogg som ni bara måste besöka. hon har även en webbutik och en riktig butik....besök någon av dom...lovar att ni inte blir besvikna.
Skickar vidare den till alla som besöker mig....ni är värd den allihop.
Nu ska jag kika in hos er och se vad ni har gjort meddans jag har sysslat med annat.
Kram, Marlené

fredag 7 november 2008

Lavendel...

Igår bakade jag Lavendelskorpor igen...men den här gången ett annat recept på dom. Å dom blev såååå super goda. Synd att ni inte kan smaka på dom.

Burken som skorporna är i, köpte jag på Åhlens för en vecka sen. Den är ju bara så vacker att dekorera. Tänk att fylla den med saffransskorpor till jul...mums.





Meddans jag väntade på att skorporna skulle bli klara så passade jag på att dekorera lite ljus...och smycka till tändsticksaskar.












Värmeljus påsen sydde jag i helgen...det blev en massa saker till som ni får se senare.








Tänk att det kan vara så kul att pyssla. Förberedelsen inför jul är i full gång här hos mig...men mest i mitt huvud. Jag tror att jag nästan har dekorerat varje rum klart i min fantasi.
Har tänkt mig olika färgteman i varje rum om det går....brukar pynta varje rum.


Vad jag längtar till den mysiga julen....det gör säkert ni med.


Ha en mysig kväll....kram, Marlené

torsdag 6 november 2008

Änglar

Ja..tänk så romantiskt fint det kan se ut på bordet när man dekorerar en bricka med lite fina saker.
Dom flesta sakerna på bricka har jag inhanlat på Blomsterlandet. Änglaparet är från Rusta.....och korset har jag gjort själv....Vackert.





Just nu har jag två plåtar i ugnen med Lavendelskorpor....mums. Gjorde några Lavendelskorpor i går med choklad i...jätte goda. Så idag blir det ett annat recept...längtar till provsmakningen.
Såg ni Leila igår? Det gjorde jag...fastklistrad som vanligt. Å vad god mat hon gjorde...och vilken härlig tjej hon verkar vara....få se vad hon har att bjuda på nästa gång.
Ha en härlig dag.....solen skiner här hos oss..hoppas den gör det hos er med
Kram, Marlene

tisdag 4 november 2008

Utmaning

Vad kul. Jag har fått denna utmaning från 2 underbara bloggare

A Note From...A.R
Röda huset på landet

Reglerna för utmaningen är följande:

* Länka den som utmanar dig och sätt in dessa regler på din blogg.

* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.

* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.

* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

Jaha...då ska vi se vad jag kan få ihop

1. Jag är jätte orolig den här årstiden när det gäller att köra bil. Super rädd för halkan...även rädd att åka med andra.

2. Älskar julen...min favorit tid på året. Njuter till fullo och ingenting får gå fel för då kan hela julfriden vara över. Har redan börjat med julpyssel.

3. Jag är väldigt organiserad...planerar allt i minsta detalj. Måste även ha det städat i mitt hem, blir så orolig annars.

4. Har varit utomlands 1 gång. helt underbart var det. Har aldrig kännt så stor frihet som då...å vad jag njöt.

5. Jag har 3 barn + 2 bonus. Har levt med min nuvarande man i 8 år, vi har inga barn tillsammans. Mina barn är 17,5....15,5...och snart 13 år. Fick barn när jag var 17år och det märks nu när jag själv inte är så gammal.

6. Jag jobbar med något som jag inte gillar. Söker ständigt efter ett roligare jobb. Hellst vill jag bli inredare. Är utbildad fotograf.

7. Jag har väldigt mycket energi. När jag tittar på tv så läser jag en tidning samtidigt som jag pysslar. Vill hinna så mycket som möjligt innan dagen tar slut. Får ofta höra att jag borde varva ner men det är lättare sagt än gjort. Jag njuter ju över det jag gör...för det mesta.

Pusst. Det var kämpigt. Hoppas att jag klarade det lite i alla fall...

Jag skickar vidare till följande bloggar

Camilla

Evelina

Ingela

Catharina

Annika

Sussie

Therese

Hoppas ni vill...

Nu ska jag passa på att visa er ljuspåsarna jag och syrran gjorde. I går gjorde jag 8 st till. Jätte kul och lätt. Ska kanske sälja på julmarknad i år.




Ha en uderbara dag, kram Marlene!

lördag 1 november 2008

Film kväll

Ja innan jag och min familj samlas för kvällen så passar jag på att sitta här lite. Tänkte visa er mer av vad som hände i veckan som var.

Som ni alla vet så hade jag ju besök av syrran. Gissa hur kul vi har haft det....tror inte att jag har skrattat så mycket på jätte länge. Konstigt nog så är det bara vi som förstår varandras skämt...dom andra kanske inte vill.

Löjrom och hjortron hade hon med sig..mm...super gott. Ska spara lite till jul. Man vet ju inte hur mycket man får nästa år. Löjromen kommer från Kalix....den är 100 procent bra...jätte fin. Tror att dom kommer att sälja lite nästa år.


När syrran ändå var här så gjorde hon palt. Dagen efter blev det nybakt paltbröd till frukost. Å vad barnen blev glada....super gott. Är det någon som kan slänga ihop en deg på några sekunder så är det väll hon.


Inte var det bara hon som bakade. Jag provade på Lejlas saffrans skorpor...mmm...jätte goda blev dom. Har varit på Åhlens och köpt en burk idag, ska baka mer och då får ni se dom i den nya glasburken. Super enkla att baka var dom.

Lite shopping blev det med när syrran var här. De här frukt fatet hittade jag här hemma på Ica....konstigt nog så varje gång när jag går dit så kommer jag alltid hem med något nytt som dom har fått in. Brukar undvika stället ibland...har ju så svårt att hålla mig.



Vi var iväg och plockade 7,5 kg kantareller och 7,5 kg röd gul trumpetsvamp. Det var första gången syrran plockade svamt. Det blev rensning hela kvällen. Men samtidigt så är det en mysig stund utan en tv som surrar....jag gillar det. Tog en bild men tyvärr så hittar jag inte den...konstigt.
Vi gjorde lite ljus med, och var iväg på flera shopping svängar. En i stan, en i Sundbyberg på en tygaffär och en i Norrtälje.
Vi passade på att sy endel också. Det är ju så himla kul när man är två som hjälps åt. Det blev jätte fina saker...och mycket skratt.
Här sydde vi stövlar med klack på. Den ena ska jag ha i hallen till jul...den med text på. Den med kungakronorna tog min äldsta dotter. Hon fyllde den med godis och gav bort den i present till en vänn igår. Det är kul när ungdommarna gillar det man gör.


Här blev det änglavingar. Dom ska hänga på min ytterdörr till jul. Har redan klippt ut flera till som jag ska sy. Tråkigt bara att nu får jag sitta själv.


Vi sydde ljuspåsar med....dom får ni se i nästa inlägg.....har ju skrivit så mycket idag. Fast det känns att jag har suttit för lite här.
Varmamackor och film snart...och ny dag imorgon. Ska nog pyssla endel imorgon om jag känner mig bättre. har mått lite illa idag. Bihålena är bättre.
Trevlig allhelgona helg på er, kram Marlene