tisdag 30 december 2008

GOTT NYTT ÅR....

VILL JAG ÖNSKA ER ALLA MINA SNÄLLA BLOGGVÄNNER!



Det har varit helt underbart kul att lära känna så många ny trevliga människor på så kort tid. Om jag vill fortsätta blogga?...JA..A....självklart...skulle aldrig klara mig utan er. Så många fina ord som jag har fått av alla er....så det värmer.

Vi kommer säkert att få det lika trevligt nästa år. Och självklart hoppas jag på en riktigt stor bloggträff....det ska vi väll kunna ordna..eller hur!

Ha nu en riktigt trevlig nyårsafton...vi ses nästa år igen...med massor av nya ideer och massor av inspiration.

GOTT NYTT ÅR....och en stor KRAM till er alla

Marlené



måndag 29 december 2008

NU ÄR...

KYLAN HÄR. 9 minusgrader har vi....den kallasde dagen den här vintern. Pannan går förfullt...elda, elda, elda.

Så därför ska ni få se något varm. Fick dessa fina ljuslyktor av min dotter i julklapp. Tänka att barnen vet vad mamma gillar. Dom ska jag ta fram när julen är över.



Igår var en jätte trevlig dag med våra vänner. Super god middag...åh så vi njöt av kvällen.

Här utanför mig smäller dom raketer för fullt. Trodde att det var förbjudet innan nyår. Dom har hållt på i över tjugo minuter redan...dom människorna har tydligen pengar...för det smäller konstant. Stackars alla djur. Det kanske är något lager som har fått fart på smällarna....underligt.

Ha de gott alla ni, Kram Marlene

söndag 28 december 2008

Granen har fått vår....

KÄNSLOR redan. Se så vackra skott den har. Själv har jag julkänslor än, så granen får allt vänta ett tag till.




Tänk att julen redan har varit. Nu är det nyår som vi väntar på.



Fick en UTMÄRKELSE av Camilla med "bloggen mitt ljuva hem"



Tack så jätte mycket Camilla. Du ska veta att det värmer väl så här i mellandagarna. Måste även berätta att jag fick en underbar tvål av syrran i julklapp som hon köpt hos dig.


Det var flera som inte hade sett röd hyasint. Här är den....



Trodde själv att den skulle vara lite rödare. Fast den är väldigt fin.


Måste visa er tomten som jag och min sambo fick i julklapp. Visst är han fin.....




Nu ska jag göra mig iordning. Vi ska på vuxenmiddag idag...inga barn alltså. Ska sova borta med. Mycka mat och vin....kommer att bli super trevligt.

Ha det så bra alla...och god fortsättning på julen/ kram, Marlené

tisdag 23 december 2008

En riktigt...





Önskar jag er alla. Ta vara på allt julen har att ge.

Glöm inte att koppla av och njuta av allt.



En julekram till er alla....Marlené

måndag 22 december 2008

GOD JUL mina vänner!

Fjärde advent redan förbi. Tänk så fort dagarna går.



Äntligen har jag fått granen på plats. Det var inte så lätt att hitta en fin en...men mitt i allt så var han där.
Så nu är han klädd med massor av fina saker. Hoppas ni ser...bilderna blir så underliga när det är mörkt ute.







Den lilla söta flickan är ett vykort som jag fick av min syster 2004. Hade faktiskt glömt bort det. Hittade det bland mina granpynt...längst under i en kartong. Gissa hur glad jag blev över detta lilla kort gjord av trä. Tack syster än en gång!





Just nu tror jag att många håller på med skinkan och det sista stöket inför morgondagen. Själv gjorde jag en pate igår. Den blev lyckad tillslut...jippi..

Nu ska skinkan i ugnen...jag fuskar inte med någon färdigkokt...skinkan ska man göra själv, mycket godare. Laxen gravar jag själv...och självklart gör jag köttbullarna med.
Att göra det mesta själv är något jag är uppvuxen med. Skulle aldrig köpa färdiga köttbullar.

Resten av dagen ska jag lyssna på julmusik och städa. Se till att kläderna är strukna och allt i sin ordning.

Sen är julen här!


Ha nu en riktigt GOD JUL allesammans...njut av allt/ Kram Marlené

lördag 20 december 2008

Det strålar en stjärna...

Den vackra sång texten har jag tryckt på mina strutar som jag gjorde i förrgår. Jag gjorde 10 st strutar som jag ska ha i min stora gran. Längtar att få klä den.















Jag gjorde en jätte mysig sak i förrgår. Min man var på jobbet och själv satt jag hemma. När jag är ensam så blir det ingen mat för mig. Tar en macka som mest. Det är sååå tråkigt att äta själv. Barnen var hos sin far. Det är rätt så skönt att få ta hand om sig själv ibland.


Min son har en flickvän som bor nästan granne med oss. Jag ringde honom och frågade om dom ville gå ut och äta med mig. Och självklart så tackade dom ja.


Det var en super mysig middag på en resturange några kilometer från oss. MMM... Oxfilé blev det. Det är ju bara så gott. En jätte trevlig stund med dom blev det, och visst kan dom behöva en stund med sin mamma med ibland.


Så min middag blev räddad, slapp äta själv som jag ändå inte hade gjort helt själv.

I dag har jag hämtat granen. I morgon får ni se den.

Kram, Marlené

Kliv inte i degen Herr Nilsson...

Det är väll så Pippi säger.


Ja varje jul måste jag se denna film. Lite nostalgi över den. Till och med mina tonårs barn tittar på den. Älskar Astrid Lindgrens julfilm.

Igår var jag och handlade julmaten. Åhh så mycket folk överallt. Man vet inte åt vilket håll man ska gå, utan att bli påkörd av någon vagn. Nu är det gjort i alla fall...skönt.

Var även in på blomsterlandet och köpte lite färska blommor till jul. En vit Amaryllis blev det. Åh så vacker den är. Hoppas den håller till jul.






Sen så gjorde jag ett arangemang till köksbordet med en röd Hyasint i. Har aldrig sett röda hyasinter, få se om den blir röd...spännande. Kommer att dofta helt underbart på julafton.





Ok ett par Hyasinter på vardagsrumsbordet med blev det. Även nya i hallen och i köksfönstret. Var tvungen att byta ut dom gamla.



Nu ska här pysslas. Ska göra lite strutar till granen. Har fortfarande inte bestämt hur granen ska bli. Ska hämta den på måndag. Hoppas jag hinner ge den lite tid och inte bara kasta upp alla saker.

Kram, Marlene

söndag 14 december 2008

Tredje advent....

Nu är tredje ljuset tänt!



Oj så fort tiden går.

På min öppenspis står nu den vackra tomten jag vann igår. Skulle vilja ha två till...den är ju så söt.



Önskar er nu en riktigt trevlig tredje advent. Och angående min pate...jag ger mig inte så jag gör en ny i veckan. Hur det kommer att gå får ni veta.

Kram...Marlené

lördag 13 december 2008

Min Pate

Här har det jobbats i helgen. Var på min dotters lucia tåg igår och idag var jag på ett i kyrkan. Dom är ju så duktiga alla barnen.

I flera år har jag tänkt göra skaldjurspate eller laxpate och nu gjorde jag det. Försökte mig på en skaldjurspate och det gick inge vidare. Den blev helt misslyckad. Vet inte vad jag gjorde för fel med den, blev inte fast som den ska bli...den blev slibbig och geggig.
I vissa recept ska det vara vattenbad och i vissa inte. Och ska vattenbadet vara förvärmt eller kallt...står inte.
Snälla ni som har gjort pate...kan ni ge mig goda råd och lära mig hur jag ska göra. Har bestämt mig att jag ska ha pate till jul...ger mig inte.

Ger er en liten bild från min öppenspis. Strumporna som hänger på sidan om har jag sytt till mina barn för tre år sedan.



Var på julmarknad idag...jag vann en jätte söt liten tomte. Har inte fotograferat den än, men jag ska göra det så ni får se. Det är en arbetskamrat som har gjort den. Dom hade massor med fina priser i sitt lotteri.

Ja..en mysig helg har det varit. Nu sitter jag här och känner mig rätt så trött. Men jag vill inte missa Svenssons Svensson på tv, så jag sitter kvar.

Trevlig helg, Marlene

torsdag 11 december 2008

Strålande jul!



Nu är kuddarna klara till kökssoffan.





Sydde även en till hallsoffan.



Jaa..man donar och donar hela tiden med allt. För det mesta tar jag det ganska så lugnt. Så lugnt att jag inte ens orkar blogga. Stressen tog ut sitt och tyvärr så brukar jag aldrig ha något mellan läge.

Har varit på årets första julbord med jobbet. Det var super gott och trevligt hade vi det med. Ett bra gäng man jobbar med...humor, skratt och glädje.

Julbakat har jag inte gjort. Vet faktiskt inte om jag ska göra det i år. Får se om inspirationen kommer tillbaka.

Syrummet står i alla fall inte helt stilla. Där ifrån kan jag bara inte hålla mig. Just nu syr jag massor med ljus påsar som ska vara till försäljning...lägger kanske ut några här.

I morgon är det Lucia runt om i många skolor. Ska gå på en av mina barns...fast hade velat gå på båda. På Lördag blir det Lucia i Kyrkan, brukar vara vackert att titta på dom små.
Ska även gå på julmarknad på lördag...fullspäckad dag blir det, men också väldigt trevlig.

Kram, Marlene

lördag 6 december 2008

Jul städat!

Städa, städa, städa...det är en av många saker jag har gjort den här vecka. Min blogg fick nog lida lite av det, men nu är det gjort.

Har även handlat nästan alla julklappar den här vecka. Jätte skönt att det är gjort. Inslagna är dom med. Brukar inte vara så här tidig men jag har varit så stressad sista tiden så jag känner att det är dags att koppla av och därför gör jag allt på en gång.

Tänkte visa er lite av hallen som jag har fått i ordning. Färgerna går i lila, blå och silver.

Den här dekorationen står på komoden.



Gjorde egna adventsljus etiketter. Jätte mysigt när man tänder ljusen.



Har även varit i skogen och hämtat en adventsgran.



Den lilla smällkaramellen får dekorera stolen.



Det gamla fönstret fick också en vacker dekoration.



I fönstret står det en vit Orkideé, Julstjärna och Hyasinter.




Sydde även nya gardiner till fönstret. Rosetterna är mörklila. Syns inte så bra på bilden.

Så här ser hela fönstret ut. Riktigt mysigt till jul.

Och självklart så får ni en hel bild på ena sidan av hallen. Den är så stor så jag tar och visar den sidan som jag har dekorerat mest.

Jag har tagit fram alla mina julsaker. Det gör jag alltid, för de är den här tiden före jul som julkänslan finns och det är så mysigt att titta på allt.
Köket är inte riktigt klart än. Håller på och syr nya kuddar. Min otur var framme idag...patronen till skirvaren tog slut så det blir inga kuddar förän i veckan. Ska visa er köket med när allt är klart.
Ser att ni alla har pyntat så fint hemma. Hade gärna kommit på glöggfest hos er alla...så mysigt det hade varit.
Ha nu en riktigt trevlig fortsättning. Kram... Marlene!
( Tydligen så är det inte jag som bestämmer idag utan blogger. Han gör som han vill ibland..grr)