lördag 31 januari 2009

Detta har jag klurat ut...

Det finns ju så måna typsnitt att hämta hem gratis på nätet. Här är dom jag hittills har tagit hem. Det var lite svårt att komma på hur man skulle göra...men jag klarade det och det var inte svårt då.

Ja många vackra typsnitter finns det, och dom finns med i alla skrivprogram på datorn...kanske fler, har ej kollat.
Har även lärt mig hur man lägger in en Slideshow i bloggen och även nytt typsnitt för mitt namn. Så mycket kul jag har lärt mig.
Och som ni ser så gör jag om min blogg rätt så ofta. Lika så hemma med....möblerar jämt.
Kram,


torsdag 29 januari 2009

Presenter....

En sån underbar dag jag hade på min födelsedag. Jag började morgonen helt för mig själv att öppna ett paket som min syster hade skickat...jätte vackert inslaget. Tände ett ljus för att göra det extra mysigt.


Den här fina Madonna vägglyktan var det i paketet...så ljuvlig. Nu måste jag bara hitta en mysig plats att hänga den på.




Fick av min man ett halvt dussin vinglas och en vinkaraff...många snygga dukningar blir det nu. Gillar verkligen den här serien...

Ja visst fick jag blommor av honom med...20st vita rosor...så vackert...Han vet vad jag gillar.


Många andra presenter blev det med...har inte fotograferat alla..men mycket blommor har jag just nu här hemma...underbart.
Två jätte fina vänner stog ute på trappen och sjöng för mig...sen skålade vi i lite bubbeldryck innan kaffet...det var en jätte kul present.

Ja..här är mitt nya strykjärn....superbra är det. Har funderat varje gång jag köper ett nytt om jag ska ha en ångstation...men nej..den tar sån stor plats och köper man ett vanligt lite dyrare så är den lika bra.
Så nu hoppas jag att min nya vänn ska hålla många år...blir nog många fina stunder tillsammans i skapar världen.
Ha det gott allesammans
kram, Marlene

måndag 26 januari 2009

*I morgon ett år äldre*

Ja då var det dags att fylla år...blir hela 35 år imorgon...ush så åren går fort. Fast jag gillar presenter....och så är det trevligt med en massa gäster....och en massa godsaker.
Hade kalas i helgen med för min dotter som blev hela 13år, tonåring...så tårtor har vi fått äta massor av..och mer blir det.

Har ju redan fått en jätte fin present av " Lyktorochtyg"..&.." Hannishem"...tack tjejer..en bra present i förskott fast ni inte visste det...så gulligt av er!

Nu ska jag skicka vidare den. Lätt kommer det inte att vara...ni är ju så många duktiga bloggare.



Reglerna för utmärkelsen är följande:

Vinnaren sätter loggan på sin blogg.
Länka till personen som utmärkelsen kommer ifrån.
Nominerar minst 5 andra bloggare.
Länka till dessa bloggar i din blogg.
Lämna ett meddelande till personerna på deras blogg.

Och ni tjejer som får den av mig är:

Vit poesi
Anitas ljuva rum
Romantiska hem
Gårdsromantik Havsviken
Atelje Annorlunda

----------------------------------------------
Som ni har sett så har symaskinen gått varm här hos mig..och även mitt strykgärn som är helt slut nu. Det har kalkat igen totalt. Har försökt att rengöra med ättika två gånger men det är fullt med kalk i strykgärnet.Köpte det för ca 3år sedan bara och då la jag ner nästan 800kr på det...det har varit super bra.

Jag ger upp..så min man får åka imorgon på min födelsedag och köpa ett nytt. Hoppas att den kommer att vara lika bra. Får nog lägga ner lika mycket pengar den här gången med. Men nu har jag lärt mig att bara använda destilerat vatten. Vi har inte mycket kalk i vårat vatten...men tydligen tillräckligt för att det ska kalka igen.
--------------------------------------------------------------------------
Och en liten sak till. Jag har haft potatismjöl i tulpanvattnet två omgångar nu....det fungerar...tulpanerna slokar inte. Ni måste prova!


Kram, Marlené

måndag 19 januari 2009

*Älskade tulpan*

Ja visst är dom vackra. Vårkänslorna kommer när man tar in sina första tulpaner.



Men det finns en nackdel med dom. Alltid slokar dom fast dom inte är dåliga.....men nu har jag hittat ett knep som jag har provat...hoppas det fungerar.

Hittade på nätet där en tjej hade skrivit att man ska lägga lite potatismjöl i vattnet då slokar dom inte. Jag la över 1 tsk....så det är bara att vänta och se om det stämmer.
Prova ni med...kul om det fungerar.

( Det var kul att redigera en bild med tulpaner, och helst när det är så mörkt ute...de e svårt att ta bilder då. )

Kram....Marlene!

torsdag 15 januari 2009

Värsta dagen på det nya året...

...är när julen måste ut. Igår tog jag bort allt med gråten i halsen och ångest. Tänk att julen betyder så mycket för mig...skulle kunna ha den året om. Men nu är det bara att gå vidare. Får köpa lite tulpaner så att vårkänslorna kommer.

Ja, det var mycket att städa. Nu måste man komma på nya inredningsdetalje till hemmet. Jag planterade hjärtan på tråd som får stå på matbordet vid öppnaspisen. Blev rätt så läckert, en bra start. Måste bara komma på fler saker.



Här är en jätte vacker ljusstake som jag vunnit på Tradera. Ska ha den som stumpstake. Det kommer att komma en till stumstake i veckan som jag också har vunnit.



Men jisses så mycket tid jag har spenderat på Tradera. Har nästan glömt bort bloggandet. Det finns ju så mycket fina saker...tur att man inte har ekonomi till att bjuda på allt...mycket vill man ha.

Nu ska jag fortsätta att städa. Så mycket dam det blir efter julen...tror jag aldrig kommer att bli klar.

Ha det gott/ Marlené

fredag 9 januari 2009

Milt och härligt!!!!....

Vilket underbart vädet vi har haft idag. Var så skönt att jobba ute.
Känns lite konstigt att ha framme julsakerna när solen lyser in....måste nog ta bort allt fast jag inte vill.

***************

Har sytt mera Ljuspåsar. Här är en av dom...finns fler nya. Till höger har jag en spalt där jag säljer dessa....glöm ej att kika in.




************

Har även lagt ut lite av det jag har gjort på tradera. Väntar med spänning....undrar hur det kommer att gå. Passade på att bjuda lite på några ljusstackar med....måste ju ha en stumpstacke nu när jag har så mycket stumpar.

Måste tacka för alla förslag jag fick om var jag hittar spetsar. Nu är det bara att kolla in ställena och leta vidare....vill ha massor med ställen att gå till eller beställa ifrån.

Ha en god helg

Kram..... Marlene

torsdag 8 januari 2009

Se vad jag har fått...

Ett Nobel pris av Katta med bloggen Rost & Rosor.
Å så kul det kändes att få den...TACK Katta!
Den här vill jag skicka vidare till:
**************
*************
Den är ni värd tjejer.
-------------------------------------------------------------------------------------
Sen en jätte stor fråga till er alla. Var hittar man fina SPETSAR på nätet. Letar och letar men jag hittar ingen sida med mycket dekorband och spetsar.
Är det någon som vet om det finns någon bra butik i Stockholm eller Uppsala? Eller en bra nätbutik.
Hoppas ni kan hjälpa mig. Finns så lite av det här kring mig.
Kram, Marlene

tisdag 6 januari 2009

Idag efter jobbet....

Åkte jag och min man ut till havet. Det blåste ganska så mycket men det var inte lika kallt som i förrgår då det var 18 grader här...10mil norr om Sthlm.
Tog massor av vackra bilder. Har provredigerat två....visst är det vackert.....
Bojen gör sig bra i bilden.
Ser ni lastfartyget...
Annars så fortsätter jag och syr. Får många beställningar just nu på allt. Det är många som vill ha flera av samma, men tyvärr så syr jag bara en av varje. Kanske måste utöka lite när det går så bra redan. Och självklart hoppas jag att det blir många nöjda kunder....alla ska veta hur kul jag tycker att det är...och älskar att sy. Så äntligen kan jag sy till alla och inte bara till
mig själv.
Kika lite längre ner i bloggen....nu finns det änglavingar till försäljning. Det var så många som frågade efter dom...så jag syr fler när dessa tar slut. Och visst syr jag efter beställning med ifall du vill ha en annan text på.
Ljuspåsarna uppgraderar jag snarast.
Hoppas ni har det bra alla. Själv älskar jag det nya året. Å tack till er alla....ni ger så många fina komentarer...det värmer och glädjer mig enormt. Ni ger mig så mycket inspiration....TACK än en gång att ni finns här för mig.
Kraaaam, Marlene


lördag 3 januari 2009

Nytt år..nya ideér!

Tänk vad dagarna går och går. Har inte hunnit att blogga sen nyår. Visar er därför lite av hur mitt nyårsbord såg ut.





Det nya året har börjat med nya ideér och skaparlust. Ja..precis, har stått i syrummet endel.

Kicka i sidopanelen där kommer jag att sälja lite av det jag gör. Kommer att uppdaterade så ofta jag hinner med nya saker.

Hoppas ni alla har haft ett jätte bra nytt år med glädje och frid. Jag ser jätte mycket fram emot ett nytt år med er.

Stora kramar, Marlené