torsdag 23 april 2009

Är den inte vacker..

bilden. Tog den på jobbet idag...så vårig...älskar den!


Var in på blomsterlandet här om dagen. Oj så mycket växter dom får in...man blir allt sugen på att börja plantera..måste hålla mig lite till. Köpte i alla fall en oregano som jag ska ha på min uteplats i sommar. Ska ha mycke kryddor och grönsaker...många olika sorters sallader ska jag prova på att odla.


Här är en stämpel jag beställt nyss. Blev jätte nöjd med den.


Ok så här ser den ut loggan. kul att stämpla sin loggan på paket och påsar man skickar iväg...får in så många beställningar hela tiden.


Har ni sett...så den växer min stora pelargon...bara blommorna som fattas. Den brukar vara enormt stor på somrarna och blomma jätte mycket...den står i en jätte stor kruka.

I kväll blir en lugn kväll framför tvn. För trött för att göra något...jobbet tar alla krafter från en. Men det är skönt för jag får vara ute hela dagarna och lite färg har jag nog fått i ansiktet redan...solen gör sitt mycket bra.
Kram, Marlené

söndag 19 april 2009

Ruggit och kallt..

Har det varit halva dagen..men det vände sen. 12 grader varmt med nordliga vindar åkte jag och min yngsta till ett naturreservat och fotograferade henne.


Visst blev den vacker bilden..

den här med. Synns att det blåste en hel del. Blev nog över 200bilder tagna.


Åh så kul det är att fotografera barnen...och tänk dom gillar det med. Det är alltid någon som vill bli fotad...tänk om tiden räckte till så att man han fota alla som ville.

Gick ju en fotografutbildning på över 1 år. Skulle bli fotograf men det blev inte så...barnen var så små så jag ville inte flytta med dom från alla deras vänner. Men jag är glad i alla fall att jag gick den för annars hade jag aldrig haft så många vackra bilder på mina barn...och jag lärde ju mig något som jag har nytta av idag och något som värmer mitt hjärta när jag gör det...älskar att fotografera.

Fortsatt trevlig helg på er...en ny vecka väntar i morgon..

Kram, Marlené

lördag 18 april 2009

Här har det varit fest...

18 år har min lilla dotter blivit...min förstfödda. Det var jätte kul att fira henne. Gjorde en trerätters middag till henne och hennes vänner...blev jätte lyckat. Gjorde ett menykort med henne på...en liten kul detalj på bordet.



Försökte att göra dukningen så vuxen och fin som det gick. Ungdommarna gillade den jätte mycket.




Här är min lilla stora dotter. Många fina presenter fick hon. Av morfar fick hon en bil...nu är det bara att sätta igång med körkortet. Av mig fick hon massor med saker som är bra att ha när man flyttar hem ifrån.. hon fick även en kryssning till Tallin som bara hon och jag ska åka på. Vi kommer att ha det såå kul ihop. Jag tror hon är jätte nöjde med hela den stora dagen. Hon var ju så spänd över den...att bli 18 år var jätte stort för henne.


Självklart blev hon hissad av sina vänner med lite sång. Hon ser skräckslagen ut...att vara uppe i taket var nog läskigt. Hon har så underbara fina vänner.



Dessa vackra tulpaner fick hon av mig att ha på bordet.



Nu ska här fortsättas att firas. Min man fyller år idag, så det kommer lite gäster. Imorgon fyller syrrans minsta 5år. Synd att dom bor 100 mil ifrån. Hon ska i alla fall få en cykelhjälm av mig.
Nu ska jag sätta igång att fixa lite här hemma innan det kommer någon. Var tvungen att sitta ner en stund bara. Det händer ju så mycket här just nu.
Ha det gott alla..kram, Marlené

måndag 13 april 2009

Hur många..

av er gick till kyrkan igår? Det gjorde jag. En mäktig dag på kyrkoåret när jesus uppstår... något extra utöver.



Jag fortsätter at fotografera växter...naturen har ju så mycket att ge mig just nu. Det här är min syren som knoppar så här mycket redan...





Här är rabarbern...att det har kommit upp så långt. Vi har haft väldigt varmt länge nu...och hoppas att det inte blir kallt för då fryser väll allt bort. Det brukar kunna svänga om den här årstiden.




Idag kommer våra 30 kubik ved..pust. Då vet man vad man har att göra framöver...kapa och klyva. Det är kul i början men när det är hälften kvar då har man lessnat.
Vill man ha varmt i vinter så får man stå ut.

Kram, Marlené

fredag 10 april 2009

Så det växer i naturen...

Oj så mycket vår det har blivit ute på kort tid.


Har varit ute överallt och letat vårtecken..


Å se vad det blommar...



Ja nog har jag vårkänslor allt. Vill bara klä på mig på morgonen och springa ut. Sätta mig i gungan på trappen med en kopp kaffe och bara njuta av värmen.



Även småkrypen har fullt upp med vårstädningen. Flera humlor har jag redan sett och en massa vackra fjärilar.


Idag ska jag ut och gräva i rabatterna. Det är så avkopplande och varmt har vi det idag. Solen är riktigt glad idag.
Sen i eftermiddag ska jag fortsätta att planera en 3 rätters middag som min dotter ska ha för sina vänner på hennes 18 års dag i veckan som kommer. Det är mycket pyssel med det. Borde även komma mig iväg och köpa presenterna till henne. Tiden bara rinner iväg hela tiden...dagarna går fort.
*******
Ha en trevlig påsk helg....kram, Marlené

torsdag 9 april 2009

Dom Vannnn....

Ja visst...tjejerna vann första priset på påskparaden. Var bara tvungen att säga det till er för jag är så stolt över att jag lyckades med dräkten jag sydde dom....så stolt över att dom vågade vara med när dom är 13år. Jätte duktiga!

kram, Marlene

Glad Påsk.....

på er allesammans. Hoppas ni får en trevlig skärtorsdag. Själv ska jag på den jätte roliga påskparaden.

Här är dräkten jag har sytt till den..





visst är dom goa. Tjejen till vänster (tjej kaninen) är min yngsta dotter...den andra är hennes kompis. Jag önskar dom lycka till idag och hoppas dom vinner första pris.
Få se om det kommer några påskkärringar hit idag. Det har bara kommit en gång sen vi flyttade hit för 7 år sen. Eftersom vi har skylltfönster mot vägen så är det nog ingen som förstår att det finns en dörr på andra sidan huset. Får hålla utkik på byn så att jag får se någon liten go kärring.
Fyllde på påskägget igår. Få inte en shock nu...köpte 5kg godis igår. Det är inte jag som äter allt...barnen äter godis hela påskveckan...nån liten en slinker ner i mig.
Glad Påsk på er....kram Marlené

tisdag 7 april 2009

Påsk pyntat...

...det har jag gjort i helgen, men bara lite grann för barnens skull. Det blir så mysigt med alla färgerna påsken har att ge.

Här får ni njuta av lite påskbilder...



Tuppen och påskkärringen har jag haft väldigt länge. Var nog några av mina första påskpynt!









Jag och min man kämpade med att blåsa ägg i helgen. Blev inte så många men det kanske blir fler!


Får aldrig nog av videkissar. Även i påskriset får dom vara!



Vad ska ni göra i påsk? Själv ska jag jobba och umgås med min man. Barnen är hos sin far så det blir mystid tillsammans. Det kan man behöva ibland. Lite vin och en god middag och en underbar påsk det är det enda jag vill ha. Ska föresten på påskparad på torsdag. Ska visa bilder på dräkten som jag sydde till dottern, men inte idag.
Kram, Marlené

lördag 4 april 2009

Sköna natur och jag har inte...

Slutat blogga...har bara varit lite osynlig den här vecka. Jobbet tar så mycket kraft från en just nu. Och sen så har det varit så vackert väder att det har blivit en hel del städning ute på gården. Vilken underbar vecka med sol.

Ska visa lite bilder jag har tagit i vecka när jag varit ute. Oj så det förändras i naturen...även den har vårkänslor.




Ser ni månen är också framme och solar sig!













Även denna vackra nyckelpiga behöver energi från solen..



Så här långt har endel av mina lökväxter hunnit ute på gården. Tänk snart blommar det för fullt.












Jag har inte gjort någonting inne på länge...inte ens påsken är framme. Har hämtat ris i alla fall men inte dekorerat det än...får ta mig i kragen och göra det i morgon. Lite fint måste man ju ha i påsk.
Nu blir det tv resten av kvällen..
Kram, Marlené