söndag 31 maj 2009

Loppis premiär...


Ja, här har det sytts, städats..och sprungit på loppis. En stressig vecka, kanske för intensiv. Nu känns det lungt i alla fall.



Hittade dessa vackra saker förra veckan på olika loppisar. Var i går med och fyndade på bakluckeloppis precis intill mig. Det var inte många som stog där med det blir fler längre in på sommaren. Måste försöka ta en sväng till Norskedika på bakluckeloppis...där finns det saker...massor.
Själv så hade jag premiär igår på mitt loppis....första gången och första dagen jag hade öppet. Jisses så bra det gick...det trodde jag aldrig. Idag ska jag också ha öppet...få se hur många det kommer då.
Kram, Marlené



söndag 24 maj 2009

Ljuskronan...

Ska iväg och jobba strax men först tänkte jag passa på att visa er lite fler saker som har fått flytta in här hos mig. Har hittat så mycket vackra saker sista tiden och fint blir det här hemma med.

Visst är det vacker min nya skönhet. Jag har hängt kronan i köksfönstret...passar helt utmärkt där. Även den hittade jag på Mitt Ljuva Hem. Nu fattas det bara två skomakarlampor på vardera sida om kronan...´kan se framför mig hur fint det kommer att bli.


Denna vackra kristallskål köpte jag i Tallin när jag var med min dotter. Vi hade en helt underbar resa tillsammans med massor av god mat och lite shopping. Det var inte så billigt där borta...men vad gör det när man har det trevligt. Synd bara att hon åkte på en jätte förkylning. Hon bara nös och nös och helt slut var hon efter en dag med nysningar och en dunder förkylning. Men några drinkar i barnen slank ändå ner.


En jätte vacker vas i tenn som jag fick av min syster när jag var hem. Varje gång vi träffas så blir det så mycket skratt och glädje...fick nog årets dos av det. Vi har så fruktansvärt roligt ihop...en jätte fin stora syster.


Denna vackra skål kommer från Idas loppis. Den har fått plats på vardagsrumms bordet.


Å visst har jag sytt lite också. Krukgömmorna blev så fina. Det ena paret är i hallen och det andra står i köksfönstret. Kommer att sy upp fler och ha till försäljning.

Satt i går och sydde lite annat med. Måste ju uppdatera alla saker på bloggen så att ni blir sugna. Ska sy lite idag med. Så håll utkik på allt nytt som kommer in.
Nu ska jag åka...jobbet väntar. Tur att det inte är så lång dag när det är sååå vackert väder ute idag. En riktigt njutar dag.
Kram, Marlene

fredag 22 maj 2009

Städat och pyntat med allt nytt..


Ja här har det städats idag i hallen och lite på andra ställen i huset. Hallen blev riktigt tjusig med alla nya saker jag har shoppat sista tiden. Synd bara att hallen inte är klar än..men hoppas på att hinna det i sommar.
Lampetten och hyllan kommer från Mitt Ljuva hem.



Här på bordet är en silver bricka som jag köpte på Blåhuset i norrland för endast 30:-...billigt. Vasen fick jag av min syster...runt om den hänger bokstaven A.


En madonna och ett kors från "Mitt ljuva hem". Hon har så vackra saker Camilla.



Även denna ask från Mitt Ljuva Hem och glas burken från Blå huset.



Här har jag sytt en ljuslykta med texten " gud som haver barnen kär..". Tog även in lite häggblommor och äppelblommor...vilken ljuvlig doft det spred sig i huset.


En liten helhet över ena väggen.







Hyllan hittade jag på Idas lilla loppis som ligger ute på Väddö. En massa vackra saker har jag fyndat där. Visar inte allt idag...lite nyfiken får ni allt vara. Har ni vägarna mot roslagen så besök gärna loppiset.


Ett vackert hjärta " Mitt Ljuva Hem"


Ni tror väll inte att jag köpte upp hela butiken....ne det gjorde jag inte men nästan. Är man hem bara 1 gång om året då passar jag på att shoppa hos Camilla. Har nog gjort det ända sen hon öppnade butiken...långt innan jag började blogga med henne.


Idag har jag även varit på loppis. Vad jag fyndade då får ni se sen....överlycklig blev jag i alla fall.
I morgon blir det jobb från tidig morgon till sen kväll...bara att bita ihop. Söndag jobbar jag med så hoppas att jag hinner med ett inlägg på kvällen. Barnen kommer ju också hem så man vill gäran spendera lite tid med dom. Dom bor ju varannan vecka hos mig och älskar när dom kommer dom goa stora barnen.
Kram, Marlené

torsdag 21 maj 2009

Mitt första loppis!

Nu är jag äntligen hemma från allt resande hit och dit. Jag var hem till norrland på konfirmation och träffade även två jätte goa och snälla bloggvänner... Camilla " Mitt ljuva hem" och Anita " Anitas ljuva rum". Vi hade en jätte trevlig dag i Camillas jätte fina butik. Har ni vägarna förbi henne så måste ni bara kika förbi. Jag är in där varje gång jag åker hem för det finns sååå mycket vackert att shoppa där och billigt är det med. Tackar även för det goda fikat du bjöd på Camilla.Anita...tack för den lilla shopping rundan i stan...synd att blå huset var stängt...tycker vi tar det nästa gång. Träffar er gärna igen tjejer!

Hade även träffat fler om tiden hade räkt till. Var ju bara hemma i tre dagar. Men min plan är att nästa gång jag åker hem så vill jag hinna träffa er andra som bor i närheten... skulle vara så kul.
Så här blommigt och vackert har vi det hemma hos oss just nu. Grästet är nyklippt idag och alla små djur jobbar förfullt i alla blommorna.
Idag har jag pysslat med mitt första loppis jag ska ha i sommar. Massor var det att göra, men så kul. Ska även sälja sånt jag syr...lite hantverk i shabby chic stilen. Hoppas att det är många som gillar det. Ska försöka ta en bild så ni får se och kanske blir sugna att komma och shoppa hos mig.
I morgon hoppas jag att jag hinner med ett inlägg. Ska ordna alla mina saker jag har köpt sista tiden...massor är det. Måste bara visa hur mycket vackert jag har fyndat på många olika ställen.
Åker ni mot roslagen något så lovar jag er att det är loppisar överallt. Åk mot Grisslehamn så har ni hur många som helst på vägen. Få se om jag hinner med en tur i morgon med.
Trevlig sommar helg på er alla, Kram Marlené

torsdag 14 maj 2009

Hem...

Japanskt körsbärsträd Foto Marlené

Oj vad jag har varit borta länge från bloggandet. Tyvärr så har jag inte hunnit...det har varit full fart här från morgon till kväll hela tiden. Inte mycket till ro.
Det blir tyvärr ett kort inlägg idag med. Jag och familjen ska åka hem till norrland idag. Vi kommer att bila alla 100 milen. Tar ca 12 timmar men kul ska det bli att träffa familjen och få gå på konfirmation.

Dyker upp här igen nästa vecka med massor av fynd och shopping.

Kram, Marlené





söndag 3 maj 2009

Maj ljuva Maj

En helt underbar månad är ju maj. Vi har fått njuta av massor av värme i april och maj börjar med strålande sol.




Majbrasan var man till i år med. Det är så härligt att bara stå och titta på den, och varmt var det ute med. Synd bara att barnen inte vill gå med en mer...vem vill ha mamma med sig när man är tonnåring...nja, ingen. Så man får stå där och njuta med sin man och titta på alla små barn som trippar om kring...dom har så kul med sina balonger och fiskedamm.


Ja, inte har man kommit långt med veden heller. Har hållt på en halvtimme max. Det finns ju så mycket annat kul man vill göra istället....




..som att rensa i rabatterna och klippa rosorna. Så nu är det rensat och klart i trädgården. Väntar bara på att få börja plantera ut lite växter...så kul det ska bli.
Har sprungit och letat trädgårdsmöbler i två dagar...måste få nya men det är inte lätt att bestämma sig.





Här växer det villt i husgrunden. En pensé har tydligen fröat av sig förra året och slagit rot i husgrunden precis när man går upp för yttertrappen...vackert.
Även lite maskrosor växer vid andra änden av husknuten. Maskrosen är en rätt så fin blomma bara det att många uppskattar inte den och ser den som ett ogräs. Den är ju så gul och ljuvlig.
I dag bär det sig av...TALLIN...nästa. Jag och dottern åker på en kryssning och det ska bli så kul. Hoppas vi inte går vilse i Tallin...vill ju komma hem med båten. Shopping blir det i massor och en massa goda drycker...men lite lagom mycket.
Ses igen när jag kommer hem
Kram, Marlené