måndag 29 juni 2009

Hjärtat stannade nästan...

Jag stog ute i trädgården igår och telefonen ringde. I andra änden var det en kvinna som frågade om jag var Daniels mamma. Ja svarade jag och började gå mot huset direkt innan hon han berätta vad det var. Han och hans tjej åkte en timme innan till badstranden på samma moppe.
Kvinnan berättade att dom hade ramlat med mopeden men inget var brutet. Daniel hade skrapat upp sig rejält.
Vi skyndade oss i bilen, åkte upp till tjejens föräldrar. Allt gick med en sån fart...hjärtat klappade säkert alldelens för fort på mig.
Kvinnorna hade tagit dom hem till sig. Dom satt på gräsmattan båda två. Båda fick åka till akuten. Tjejen hade fått en shock men klarat sig väldigt bra från märken. Min son hade skrapsår på nästan hela högra sidan av kroppen och tre djupa sår. Armbågen såg hemsk ut.
Vi åkte in på akuten och där fick han sys och bli omplåstrad.

Dom skulle svänga i en korsning och där var det lite för mycket grus. Mopeden släpte och det gick inte att göra så mycket. Man behöver inte köra snabbt för att välta. Men tänk vilken tur dom hade...kunde ha varit mycket värre. Men dom skrämde oss föräldrar ordentligt och säkert sig själva med.

Nu till någonting roligare....




Det här har jag köpt till min toalett som jag ska fixa i ordning. Jag gillar den skarpt. Har köpt lite till i den serien men allt får ni inte se än. Roligare att se slut resultatet...eller hur!

Nu ska jag ut och fortsätta att måla. Är inte riktigt klar än men det tar sig. Hade så mycke kunder på loppiset i lördags så jag han inte med någonting annat.

Kram...Marlené

fredag 26 juni 2009

Då är det helg igen!

Veckan har gått så fort. Nästan så att man får panik....semestern tar ju slut så fort.

Målade gjorde jag i massor igår....oj oj så tjusigt allt blir. Bilder får ni sen när det är klart.


Här är ett blombord som min pappa gjorde som ung pojke. Den tog dom med till mig när dom var på besök i midsommras.
Mamma hade alltid massor med blommor i den och den har följt mig hela barndomen. Så nu är bordet mitt och visst ska det med bli vitt. Hoppas mamma inte har något emot det...lite svårt att fråga henne när hon är på andra sidan. Själv så tror jag att det kommer att bli ett riktigt upplyft.

Här ska ni få en liten titt på mitt loppis. Jag har öppet varje dag så det är bara att kika in.
I morgon är det bakluckeloppis här i byn. Då drar det en hel del folk till mig med och det är kul.


I dag har jag namnsdag Lea och det ska firas med målarburken i handen, ja och kanske lite grillning ikväll och ett glas rött vore gott till.
***
Kram Marlené

torsdag 25 juni 2009

Farfars far...

Byggde denna skostol som jag har fått äran att äga nu. Ska ta vara på den väl. Den är så vacker som den är och ingen pensel ska få röra vid den mer. Den har varit blå en gång i tiden...någon som ville måla den men nu är färgen borta.... min bror tog bort färgen för många år sedan.




Hängde upp min lilla present på stolen som jag fick av en gammal klasskompis som var här på besök under midsommarafton. Min syster var också här med sin familj. Det var så trevligt med så mycket folk här...och massor med barn.



Så det växer ute i min trädgård. Snart kanske man får smaka på sina grönsaker. Har odlat ganska mycket ätbart i år...det är ju så gott.



I den här lådan har jag planterat olika sorters sallader och lite lavendel. Hittade den vackra skylten i veckan på blomsterlandet med lavendel text på.








Busktomaten växer så det knakar. Blir nog en god skörd i år.
I måndags började jag min semester....såå skönt. Fem lediga veckor och jag ska försöka att njuta. Har bara inte kommit ner i varv än och en vecka har snart gått. Håller igång från morgon till sena kvällen med allt möjligt.
***
I går började jag att måla på mina saker som jag fyndade för ett tag sen. Ska fortsätta med målningen idag och självklart är mitt loppis öppet. Ska ha öppet det under min semester.
***
Ha det gott
Kram, Marlené

lördag 6 juni 2009

*En lyckad dag*

I går var jag och handlade skolavslutningskläder med min yngsta dotter. Vi hade jätte trevlig tillsammans och massor fick vi handlat.
Köpte mig själv en jätte vacker vit klänning till sommaren och självklart mycket mycket mer.

Dessa söta askar fyndade jag med till ett jätte billigt pris. Åh vad jag gillar dom..




Även dessa söta flaskor fanns där...




Å bakluckeloppis var jag på idag. Oj oj vad saker det finns att fynda...hur mycket som helst. Hade en jätte rolig dag.

Hittade dessa söta salt och peppar som nu står på köksbordet..




Har ni sett vilken hylla. Blev så kär i den på en gång. Den ska också bli vit...kommer att bli super snygg. Ni ska få se den sen när den är klar.


Hittade en massa andra saker med. Får visa bilder en annan dag. Kommer nog att bli många svängar dit i sommar.

Ni som undrar var det ligger... så ligger Norskedika ett par mil söder om Öregrund. Från Uppsala kan det bara ta ca 45 min max. Dom har loppis där varje lördag ända fram till i höst. Tar ungefär lika lång tid från Gävle.
Passa på och åk dit i sommar. Öppet mellan 10-14. Själv var jag där halv tio och det var redan fullt med folk där och handlade.
Nu ska jag ta det lungt en stund. I morgon är det jobb igen.

Ha det gott, Kram Marlené

fredag 5 juni 2009

Till tårtor...

I går vid ett tiden ringde min son och sa att dom ska ha cabare på skolan. Alla nior brukar ha det sista året. Tyvärr så visste jag inget innan och jag som hade planerat att vara hemma hela dagen och rensa i källaren. .. så det kan gå. Fast det var jätte kul... dom var så roliga och lyckat blev det.





Tårtspaden och tårtgaffeln fyndade jag på bakluckeloppis förra lördagen. Jag tog en snabb titt där meddans min bror höll ett öga på mitt eget loppis. Gillar det gamla stuket så här ska det bli många tårtor att äta i framtiden.



När jag rensade i källaren i förrgår så hittade jag denna gamla pokal som kommer från min mans farfar. Tycker jätte mycket om den så nu ska den få stå som vas på vardagsrummsbordet.
I morgon åker jag till norskedika på backlukeloppis. Den är jätte stor...fruktansvärt stor. Där fyndar jag jämt en hel del. Hoppas jag kommer hem med något vackert till mitt hem.
-----------------------------------------------------------
Nu kom dottern hem så det är bara att sluta blogga. Vi ska iväg och handla avslutningskläder och självklart så kanske jag hittar lite nya spettsar.
----------------------------------------------------------
Kram, Marlene

torsdag 4 juni 2009

Jag blev så förälskad..

Här händer det mycket nu förtiden. Hela vårterminen har varit fullbokad med massor av aktiviteter. Det har varit 2 konfirmationer, 1 18års dag och 2 långa resor. Jag har 1 som går ut sexan och en som går ut nian. Min man har en som tar studenten nästa fredag. Ja, inte får man sitta still. Och själv så startar jag ett loppis mitt i stressen...men det är kul. Ser bara fram emot lite lugn snart...blir nog när skolorna slutar.




Dessa rara söta tallrikar finns på Idas loppis. Helt underbara...synd att jag inte behöver några just nu. Säkert någon annan som får jätte bra användning av dom.









Ååå så kär jag blev när jag hittade det här vackra bordet på ett loppis...endast 100kr. Jag har letat ända sen förra sommaren efter ett, men har inte hittat något. Visst finns det på nätet att hitta men då får man alltid åka så långt. Så det var helt underbart när det bara stog där framför mig. Det ska bli mitt nya vardagsrummsbord.
Nu ska färg burken fram och här ska målas. Javisst ska det bli vitt. Ska även ha en ljusgrå text runt om. Kommer att bli sååå fint.

Fick en beställning av Ida. En toarullshållare med rosa kant. Blev jätte nöjd med den...den blev sååå söt. Hoppas hon blir nöjd...det tror jag.

Har haft storfrämmande nästan en vecka. Lillebror har varit på besök. Ja han kanske inte är så liten nå mer...ett par år yngre än mig. Men en lillebror förblir han i mina ögon.
Det har varit jätte trevlig och mycket hjälp har man fått...det uppskattar jag mycket. Man skulle ha hjälp lite oftare så att man hinner med allt man vill göra....en önskedröm.
Nu ska jag fortsätta att städa...jag lovar...det behövs. Jag ligger efter jätte mycket med allt...men lite ordning ska jag väll få idag.
Kram, Marlené