torsdag 30 juli 2009

Mina vackra bestick..

Dom här vackra silver besticken fyndade jag på ett loppis för bara 5 kr st....det kallar jag för fynd. Köpte sex av varje.
Det jag inte vet är vad dom heter. Kanske någon av er vet. Skulle bli jätte glad av att få veta.
Duken på bilden har min syster sytt till mig. Gillar det vackra rosmönstret...såå sommrigt. En ljusgrön rutig kant har hon sytt på den...ni får föreställa er den eftersom det inte finns på bilden.
Ja..snart är första veckan avklarad på jobbet. Har gått bra men jag känner mig jätte slut i kroppen. Varje dag efter jobbet så har jag stått i sy ateljen och sytt så det har nästan glött i maskinen. Var tvungen att få allt klart tills idag. En vänn ska stå på Älmstanatta och sälja mina saker...jätte kul.
Ta en åksväng ni som inte har så långt dit. Det är massor med knallar och massor med erbjudanden i butikerna och ett tivoli och en massa olika aktiviteter. Ungefär mellan tiotusen och tjugotusen besökare är det där varje år.
Älmsta ligger ca 50min från Uppsala. 1 timme från Stockholm...bra bussförbindelser. 1.5 timmar från Gävle.
På lördag är jag anlitad som fotograf på ett bröllop. Ser verkligen fram emot det. Har fotograferat på bröllop förr och det brukar bli bra bilder. Tur att man gick en fotograf utbildning. Så lite extra knäck blir det nu och då.
Händer mycket gör det här hela tiden. Känner att jag får för lite tid till min blogg...synd. Och mycket inredning blir det inte heller här hemma. Allt ligger bara på hög och väntar på att få komma upp på väggarna. Men men...det kommer lugnare tider...det gör det alltid.
Ha de gott Marlene

måndag 27 juli 2009

Nu är semestern slut!

Sitter och tar en kopp kaffe och klockan är strax innan sex på morgonen. Känns lite konstigt att vara uppe så tidigt efter fem veckors semester. Men men...det är bara att gå till jobbet och vara glad. Visst kan det också vara kul ibland att komma tillbaka.

När jag kommer hem idag så blir det att stå i min sy atelje resten av kvällen. Har massor jag vill sy och kul är det med.

Den här påsen till kronljus har jag sytt för ett tag sen. Nu ska det nog bli fler


Även denna söta saftpåse måste jag ha fler av. Det är så många som vill ha den så jag måste sy upp fler.


Igår var jag riktigt på alerten. Han med att plocka 2liter hallon till. Sen var jag ut i skogen och plockade 3liter blåbär. Här ska det bli massor med saft och sylt när jag har plockat färdigt...kanske någon paj med...mums.

Kram Marlene

lördag 25 juli 2009

Nu är jag hemma...

Efter en jätte skön semester runt om i Skåne. Såå vackert det är där med alla fina sandstränder..kändes som att man var utomlands nästan..känslan. Vädret var kanon hela tiden. Vi sov i stuga två nätter och sista blev det i vår bil...gissa om jag trodde att ryggen skulle gå av. Jag gör inte om det i en volvo i alla fall.

Se vilken vacker utsikt..



Ja här är jag på strande en kväll...man kan tro att det är festis jag dricker..inte det. Man kan väll inte ta med sig vin flaskan heller...hur skulle det se ut. Det blev romantiskt i alla fall med vin festis...och gott.



Massor med spetsar hittade jag på många olika ställen på vägen. Besökte så många städer så jag minns knappt i vilken jag handlade.







Tro inte att jag missade Fridas Gård...neee. Vilken underbar butik. Trodde aldrig att det skulle finnas lika mycke saker som på nätet. Jag hade kunnat gå där i timmar och rotat om min man inte stog utanför och gjorde mig nervös...fast det kanske jag blir i onödan för han väntar gärna. Ja alla borde besöka denna butik om man har vägarna förbi...så underbar.



Köpte lite spets hos frida och denna fina låda som jag inte har bestämt mig för vad det ska vara i den. Även gamla klädnyppor fick följa med hem och lite smått o gott.


Idag var jag på bakluckan i Norrskedika igen. Har så svårt att hålla mig där ifrån. Jag gör ju så mycket fynd hela tiden och mannen förstår inte vad jag ska med allt till.
Se så vacker min nya ställning är som jag fyndade för bara 30:-. Den har jag redan börjat måla..vit ska den bli och där ska mina spetsar få vara på rullarna. Måste nog hitta fler...passar så bra i min sy atelje.

Efter middagen idag gick jag ut och plockade hallon. Dom jag plockar är odlade en gång i tiden bakom mitt uthus. Jätte stora hallon blir det. Fick ihop 4 liter på 1 timmer och massor finns det kvar. Allt var inte moget än. Det är så svårt att sluta plocka när det finns så mycket...man tittar bara framåt och ser mer och mer. Ett riktigt bär år är det i år...även massor med svamp blir det säger alla...så passa på att ta en skogspromenad ni med.
Nu ska jag slappa lite. Sista lediga dagen i morgon...jobbet börjar på måndag igen. Tänk så fort fem veckor går. Vill så gärna fortsätta min semester någon månad till...tänk om man hade sån tur.
Kram, Marlene

söndag 19 juli 2009

Bloggpaus en vecka..


Gå in på photofunia.com och gör dina bilder lite roligare.


Nu blir det bloggpaus ungefär en vecka. Jag och min man åker tidigt i morgon mot Ystad...det är det stora målet. Vi har inte bokat stuga men hoppas att vi hittar någon i alla fall. Plan 2 blir att sova i bilen. Vi har bäddat ner i våran volvo så att bena får vara i bagagelucka...går helt utmärkt. Intressant kommer det att bli och jätte kul.

Har planerat lite att jag ska kika in på loppisar på vägen och även olika butiker. Ska försöka att hitta massor med olika spetsar till det jag syr.

Bakluckan gick super bra igår. Det var en jätte varm och jätte trevlig dag. Lite planer på att stå nästa lördag med har jag innan semestern tar slut. Bara 1 vecka kvar.

Ha det gott alla...vi ses om en vecka så där med massor av fina saker hoppas jag som jag har fyndat....en stor önska i alla fall.

Kram, Marlene

lördag 18 juli 2009

Söta bilder



Passar på med ett litet snabbt inlägg innan jag åker till bakluckan i Älmsta där jag själv ska stå idag. Hoppas det blir en bra försäljning.

Idag får ni bara se denna söta lilla flicka som jag hittade på Flickr. Där kan man hitta hur många fina bilder som hellst.

Jag är lite dålig på inlägg just nu pga att tiden inte räcker till. Har fullt upp i mitt loppis och sen så har det ju varit så fint väder och då vill man inte sitta vid datorn.

Få se om jag fyndar idag...min man tycker inte att jag ska göra det. Men jag blundar och förstår inte vad han menar...eller vill inte förstå. Det är tur att det är jag som inreder.

Kommer tillbaka så fort jag hinner.

Kram, Marlené

tisdag 14 juli 2009

inga from Sweden...

Så heter mina nya träskor jag fyndade på Thuns. Så vita och vackra. Sitter helt perfekt på foten...jätte sköna.


Dom kommer jag att gå i hela sommaren nu.



Handlade annars bara spets på Thuns. Skulle dit igår men fick främmande så det blev inte av förrän i morse. Klev upp jätte tidigt idag och hängde på låset. Måste få mera spetsar till det jag syr. Brukar handla sånt på andra ställen med så att det blir variation på mönstrena.
Har märkt att det blir svårare att få tag på spets och det säger även dom som säljer. Inte kan dom väll sluta tillverka nu när jag har fullt upp med att sy och massor med beställningar.
På lördag ska jag trippa fram med mina nya skor på bakluckan i Älmsta....ska sälja själv och ni som har vägarna förbi...säg gärna hej...vore jätte trevlig.
I morgon lovar dom sol och 24 grader hela dagen. Äntligen kan man sitta ute en hel dag utan regn. Ska sitta och slappa och ha öppet mitt loppis. Kommer ganska många kunder varje dag...och jag trivs jätte mycket med det.
´Ha det gott Kram, Marlené

måndag 13 juli 2009

Flädersaft..

Nu har jag gjort årets skörd av flädersaft. Det är ju så himla gott och svalkande i värmen.

Det fick svärmor av mig i födelsedags present. Sydde en vacker saft påse till flaskan. Den och en bukett ängsblommor hade vi med oss i går när vi var där på middag. Hon fylde år förra veckan, men tiden har inte räkt till. Så bättre sent än aldrig. Hon blev glad i alla fall.

Gillar kannan på bänken...hittade den på ett loppis och den får vara min nya blomvas.



Nu ska ni äntligen få se hur mitt nya vardagsrumms bord blev..



Jag är supernöjd. Vilken skillnad..



Ni kommer väll ihåg hur det såg ut innan...

Så här fult...



Det blev ett riktigt upplyft.
Här har det vräkt ner regn idag. Det var som att någon slog på vattenkranen. Men det har varit sol för det mesta. Jag har städat i hela huset idag...gissa om det behövdes. Vi har haft så mycket folk här hela tiden och då brukar det bli rätt så smutsigt. Har inte städat mycket i sommar.
Så nu luktar det såpa i hela huset.
I morgon ska jag kliva upp tidigt och åka till Thuns och kolla på tyger och spetsar. Dom har ganska mycket att välja på. Kommer säkert hem med något annant med om jag känner mig själv rätt.
Kram, Marlene

lördag 11 juli 2009

**Piggtittare**

Vilket fynd jag gjorde idag på bakluckan... endast 200kr för denna vackra piggtittare. Gissa om jag är överlycklig...japp. Den ska bli vit... det visste ni redan.


Det fanns sååå mycket att fynda där. Man skulle kunna gå en hel dag och bara titta på alla saker. Stog där själv förra helgen och det gick super bra. I dag var det mer folk så jag borde ha stått då med. Ska prova på ett annat nästa helg och se om försäljningen blir lika bra där.

Alla bilder här nedanför är från idag... endel av mina vackra fynd.




Vilken ljusstake....blev stört kär i den..











Har haft lite svårt att blogga sista veckan. Det händer ju så mycket på sommaren.Pappa har varit här och min syrras mellersta dotter...en hel vecka. Det är så kul med besök och massor av det har det varit.
I veckan var jag på Gröna Lund med barnen... en riktigt bra dag för dom. Har även varit och spelat bilbingo. Ingen vinst den här gången. Men vilken spänning det är... tänk att komma hem med 10 000kr...det skulle vara något.
Det har även varit kalas här. Sonen blev 16år. Även en sväng till Norrtälje och shoppa lite.
I veckan fick jag mitt paket från ellos med mia nya sofföverdrag. Det tråkiga är att dom är för små. Ja man får kanske sy egna eller köpa nya soffor. Bordet är ju klart och på plats. Ska ta en bild så ni får se hur vackert det är.
Har uppdaterat min försäljning lite. Kika in där. Det kommer mer snart. Syr för fullt just nu... sakerna tar så fort slut. Det är så kul att det är så många som gillar dom och en del kommer med egna beställningar med egna ideer... jätte kul.
Kram, Marlene

fredag 3 juli 2009

Vilket fynd..jätte stort fynd!

Hej på er alla vänner!!!

Har suttit ute hela vecka och bara njutigt. Har knappt varit från gården allt mer än handlat lite snabbt... så skönt det har varit.
Loppiset går riktigt bra och många nöjda kunder. Ja, jag trivs med min lilla loppis.

I det här vackra fågelbadet som jag har gjutit för några år sedan, badar många fåglar i...oj vad dom gillar det. Det är så rogivande att sitta och titta på dom.



Min Jasmin buske har nog fått fnatt i år. Herre gud så det blommar... alldelens täkt med blommor. Har nog aldrig sett den blomma så mycket någonsin. Men jag märker att även rosorna har många knoppar, så där kommer det också att explodera. Men det gör inget...det är ju så vackert, och doftar gott gör det också här på gården.


Kolla in fyndet. Min man fyndade på blocket en segelbåt....för bara 100kr...ja visst är det sant...bara 100kr. Kan ni förstå att han är lycklig båtägare nu. Så han pysslar med den varje dag.
Nästa vecka ska den i sjön och många turer kommer det att bli i sommar. I vinter ska ha fixa den så att den blir som ny...det är väll jag som får sy nya dynor. Men vad gör man inte för sin käraste. Han har ju drömt om en båt i så många år...man har ju inte råd att köpa en bara så där. Men nu hade vi det helt klart....vad är 100kr för en båt.



I morgon ska jag till Norrskedika och sälja på bakluckeloppis. Önska mig gärna lycka till. Hoppas att vi får sålt nästan allt. Det ska bli så kul.
Ska även sälja lite av det jag syr. Så är ni där så hälsa gärna på hos mig vid mitt bord. Ska försöka ta lite bilder så ni får se hur stort det är.

Nu ska jag fixa klart inför morgondagen...mycket att göra. Pappa kommer från norrland i natt så det blir väll att kliva upp mitt i natten. Det tar ju 12 timmar för han att köra så han är nog rätt så trött när han är framme.

Kram på er alla, Marlene