söndag 30 augusti 2009

Dagen innan jag åker...

Då ska det städas och pysslas i huset. Åker till Prag i morgon och blir borta till torsdag. Så skönt det ska bli och det är ca 29grader varmt där nu. Har inte packat än men jag hinner i kväll.

Jag har gått igenom lite saker jag har fyndat på loppis i sommar, saker som jag inte har hunnit att visa er och det finns lite mer kvar att visa. Måste bara få ordning på sakerna...vet ej var jag ska ha dom.

Fotogenlampan i miniatyr ska få stå på vardagsrummsbordet. Måste bara köpa fotogen och sen blir det mysiga kvällar.


Jag har haft dille på att köpa gamla små glasflaskor i sommar. Tycker dom är så vackra i inredning. Glas i sig är vackert.






Lavendelpåsar har jag sytt massor av i sommar och det är många som vill ha dom. Dom doftar ju så ljuvligt gott. Har hängt upp flera stycken runt om i huset...en vacker dekoration.
Är du också sugen på en så maila mig...jag syr efter önskemål.


Ja..så här såg gårdagen ut för mig. Klev upp tidigt för att gå i svampskogen. Jag och min man var ute hela dagen och plockade rödgul trumpetsvamp...hela 60liter fick vi ihop och massor finns det kvar att hämta när dom har blivit större. Har ett super bra ställe där det är alldelens gult av dom...ja bara att hämta...helt otroligt.
Ni tror väll inte att jag äter upp all svamp jag plockar..ne..jag ger bort till min familj i norrland och får annat gott tillbaka av dom. Den här svampen kan jag ändå inte äta...får sådan allergi. Men jag älskar att plocka svamp...tyvärr tycker inte min man att det är lika kul men han ställde upp en dag med mig i skogen.

I förr går när jag var på väg hem från jobbet hade någon kört på en gående på övergångsstället..ush... polisen var där..dom hade fått undan bilen. Vet ej hur det gick. Senare på eftermiddagen var vi på väg hem från skogen och ca 300meter från mitt hus var det en till trafikolycka. En cyklist hade cyklat rakt framför bussen. Hela rutan var spräkt och det var massor med folk omkring. Ambulansen var på plats och dom kämpade för fullt med att få liv i människan som låg på marken. Min första tanke var...tänk om det är någon av mina barn som ligger där...jag kunde inte se riktigt vem det var. Någon med röda kläder och min äldsta dotter har en röd jacka och min som har röda träningskläder. Jag skyndade mig att ringa dom...vilken lättnad det var när alla svarade i telefonen. Frågade även min son var hans tjej var så att det inte var hon. Vet än inte vem det var som låg där...hoppas bara att den överlevde. Man blir så berörd och omtummlad när man ser olyckor.

Nu ska jag fortsätta att njuta av dagen. Packa kan jag göra lite senare. Vi ses till helgen...

Kram Marlene

onsdag 26 augusti 2009

Snart åker jag...

Japp...på måndag bär det sig av till Prag med hela arbetsgänget. Ser fram emot resan och tror även att det kommer att bli jätte kul. Hoppas att vädret är med oss.

Sen hinner jag bara vara hemma i fyra dagar och då bär det sig av till Gran Canaria. Den semestern längtar jag till. Bara få njuta av lugnet och värmen utan att behöva tänka på något.



Det blir en del att resa i september. Kan behövas för just nu har jag såå fullt upp här hemma så jag inte ens hinner med min blogg.
Bär ska plockas, svampen växer så det knakar i skogen och jobbet ska skötas och barnen kräver mycket nu när skolorna har börjat. Men det går över.

Visst kan man avstå från vissa delar...men sådan är inte jag. Jag vill ju göra allt för att det är kul. Att plocka bär och svamp gör mig avslappnad.

Nä...jobbet väntar. Dyker upp bättre när jag hinner.

Kram Marlene

onsdag 19 augusti 2009

Så söta...

...hittade det lilla skrinet och ljusstaken på loppis i helgen. Var egentligen på väg till svampskogen med en vän...men på vägen var vi bara tvugna att stanna till på loppis. Vilken tur för annars skulle jag inte vara ägare till dessa vackra saker som nu pryder mitt hem.


Å svampskogarna vi gick igenom var tomma av svamp. Vi fick inte många med oss men det var en jätte trevlig dag. Vi gör väll det igen "V", höstisarna kommer ju snart.


I måndags tog jag en hel dag i Täby och shoppade med mina döttrar. Det är ju så mycket att stå i inför skolstarten. Yngsta började 7:an idag...en jätte stor dag men mycket nervositet. Sonen börjar i Solna i morgon...få se om det blir fotbollsprofs av honom...tror i alla fall att han går långt i livet.


Ja, och själv jobbar jag hela dagarna så jag knappt hinner blogga...men jag kikar in hos er varje morgon och komenterar alla jag hinner. Så om jag inte hör av mig till er så vet ni att jag kikar in i alla fall. På kvällarna är jag helt däckad på soffan...så jag längtar efter helgen. Då ska jag stå på bakluckan här hemma...sommarens sista loppis.

Ha det gott Marlene

fredag 14 augusti 2009

En vacker helg bild...

..vill jag ge er

Var ut i skogen med min man halva dagen och hittade 10 l gul kantarell. Hinken var propp full. Visst ska man ha en korg med det fik duga med en hink idag.


Som jag sagt tidigare så är det så rofyllt att gå i skogen. Men jag kan inte bara gå utan måste plocka något hela tiden eller leta för att det ska vara avslappnande för mig...låter kanske lite tokigt, men jag mår mycket bra av det.

Det blev lite lite stekt svamp till middagen. Har blivigt så dålig förr men märkte ju att det var av röd gul trumpetsvamp som påminner om kantareller. Det gick super bra idag och jag är inte dålig än. Av trumpetsvampen kliar det på händerna och i ögonen och äter jag dom så får jag så ont i magen så att det känns som att sista stunden är inne. Tror att det är allergi.

Men jag är sååå glad att det gick bra av gul kantarell...för den är såå mild och god. Blir nog många maträtter av den fram över.

Ha en trevlig helg...själv blir det svampskogen nästan varje dag.

Kram Marlené

Hyllan i köket

Äntligen är den klar. Köpte en hylla på loppis i sommras för endast 20 kr. Nu har jag målat den och satt upp den i köket. Det blev riktigt fint på väggen. Tänk vad lite vita saker kan ljusa upp ett helt rum.





I går var jag och min man ut med segelbåten. Det var försa turen för mig. Vi la i ankaret och satt och fikade en stund och bara njöt av solens strålar....så skönt.
När vi skulle hemåt så bad min man mig hissa seglet. Jag har ju aldrig gjort det förr. Det gick väll bra men sen bad han mig surra fast seglet med ett halvt dubbel slag...va..sa jag. Vad är det för något. Jag lindade runt repet så mycket det bara gick...ha ha..svårt att få låss det sen.
När vi närmade oss land bad han mig ta ner seglet när han sa till. Jag trodde att man skulle dra ner det i ett av repen men det gick inte...och han skrek...dra ner seglet för f... Till slut gick det...man skulle ju bara ta tag i själv segelduken och dra ner...varför inte säga det direkt. Oj oj vad krångligt det var att segla tyckte jag.Hela tiden hålla koll på bommen så att man inte fick den i huvudet. Det var ju första gången så bättre nästa gång. Men man får ju skratta åt sig själv...en kul upplevelse.
Han med svampskogen med till sena kvällen. Hittade lite gula kantareller. Nu ska jag ut igen och kolla andra ställen...hoppas jag hittar massor idag..alla säger ju att det är såå gott om dom i år.
Kram Marlené

onsdag 12 augusti 2009

*Sensommar*

Ja visst känns det som sensommar ute. Känns att hösten är på väg i luften. Men det blommar förfullt i trädgården och bär finns det kvar att plocka än.

Plockade in en skål med smultron som jag har gott om. Brukar frysa in så det finns till vintern om man vill göra något gott av det.



Denna bild säger mig....sommar, liv, harmoni...och mycket mycket mer.


Kunde bara inte låta bli att ta några bilder meddans humlorna och fjärilarna jobbade för fullt i mina blommor. Fjärilar har jag gott om och det känns så skönt att bara sitta och titta på dom.







En av mina rosor. Den är verkligen vacker men jag kan inte namnet på den.

Har märkt att många bloggar lite just nu och många har bloggpaus än. Säkert har en del semester med och då brukar det inte bli så mycket bloggande. Tycker själv att man ska sitta så lite som möjligt vid datorn på semestern.
Men jag börjar sakna alla och längtar tills alla är tillbaka och få höra hur dom har haft det.
Kram Marlené

tisdag 11 augusti 2009

Spets galen.....

Det är jag det. Kan knappt gå förbi en enda spets i affärer utan att köpa. I sommar har jag samlat på mig massor...mycket sy blir det till vintern.

Den här lilla hållaren som spetsrullarna står i hittade jag på loppis. Tror att det ska vara grogg glas i den men den passade utmärkt till mina rullar.



Ja många vita spetsar är det. Har ca 15 olika mönster på dom vita.


Även min spetsrulls hållare är färdig målad. Hittade ju den på loppis för ett tag sen om ni kommer ihåg.
Jag skulle gärna vilja ha fler....den är ju så praktisk och vacker. Gjorde sig bra i vit med.


Jag skulle vilja ha en text på den med. Letade på nätet efter ordet "spets" på franska....men hittar inte. Kanske någon av er vet vad det heter.



Ha en bra dag

Kram Marlené

måndag 10 augusti 2009

Mysig helg

En sån mysig helg det har varit. Jag och äldsta dottern var ensam hemma nästan hela lördagen för första gången på mycket länge. Jätte kul att bara sitta och prata och mysa ute i trädgården. Min man han var på vift. Han åkte till Linköping och tittade på Ulf Lundell...villken utflykt för honom...jätte kul.

Har hunnit att pyssla lite i helgen. Spegel hyllan jag målade är klar och på plats. Jätte snyggt blev det i mitt lilla hörn i köket.



Silver besticken har också fått en bra platts att vara på... i den lilla lådan jag köpte på Fridas gård i sommar. Nu är dom lätta att komma åt. Har använt dom flera gånger i sommar. Har märkt att man behöver inga kött bestick för silver är helt utmärkt att skära med.



Måste bara sy mig linne servetter och lägga i lådan så känns allt komplett.



Trevlig måndag på er alla

Kram Marlené

fredag 7 augusti 2009

På våran gård...

växer det och frodas för fullt. Alla blommor har bara exploderat i år.



Visst är den vacker min morsdagsros. Den fick jag i januari när jag fyllde år av mina bonus barn. Trodde många gånger att den skulle dö. Det är ju inte så lätt att klara av dom inom hus på vintern. Men jag planterade ut den i början på juni i en kruka tillsammans med andra blommor och nu har den fått fart. Det bara exploderar av blommor.
Är det någon som vet om man kan övervintra den..och hur? Skulle vara kul att få ha kvar denna vackra blomma.



I går kväll efter jobbet passade jag på att vara ute hela kvällen och plocka bär. Jag fick ihop 4liter svarta vinbär och det finns ännu mer att hämta.

Mina gula hallon...så goda. Ett riktigt hallon år i år. Även alla bär exploderar av mängder i år...kul.



Hoppas bara att det blir ett svamp år med.

Nu väntar jobbet. Håll utkik på nästa inlägg...

Kram Marlene

torsdag 6 augusti 2009

Nu är den klar...

Trodde aldrig att jag skulle hinna måla min piggtittre klart...men det gjorde jag och såå lycklig jag blev över resultatet. Den blev ju jätte fin i vit. Nu får den stå på farfars byrå...dom passar jätte bra ihop.



Lampetterna har jag fått av min syster som i sin tur har fått det från vår farbror. Dom kommer att lysa väldigt vackert i höst och vinter...mysigt.






Försöker att hinna massor med saker här hemma, men tiden räcker inte till riktigt...tror jag jobbar för mycket. Tänk om man kunde få vara lyxhustru bara i ett år..få känna på saken. Så underbart det skulle vara.
Nu har ju värmen också kommit tillbaka. Tur att jag har ett ute jobb så att jag också kan njuta av den. Tycker synd om er som får sitta inne hela dagarna utan sol.
Ha det gott i värmen och njut av dagen
Kram Marlené

onsdag 5 augusti 2009

Kommer ni ihåg

Nu har jag äntligen fått målat klart mitt blombord och dekorerat det lite grann.

En liten orkideé ska få bo där tillsammans med en massa andra blommor.





Ja ni ser en tom kruka på bildena. Det är så här att jag var iväg på en shopping runda igår. Skulle köpa blommor men det var dåligt av klängväxter och många andra växter i alla blomsterbutiker. Måste vara säsongen som gör det. Så jag får stå ut och vänta lite innan jag kan dekorera klart allt.



Den kommer att bli jätte fin när den är klar. Ska även måla en text.. får bli sen när tiden räcker till. Men nöjd är jag.



Igår var en riktigt trevlig dag tillsammans med mannen i Uppsala. En massa kläder blev shoppade....det var på tiden. Och så klart att det alltid följer med lite pynt på vägen.

Bröllopet i lördags var kanon. Vilket brudpar. Många fina bilder fick jag fotograferat. Tyvärr så får ni inte se några för jag har inte frågat om tillåtelse.

Har även varit iväg och fyllt bilen...ja ärligt fyllt från golv till tak med loppis saker som jag har fått. Ska ha öppet mitt loppis lite nu i höst men till våren fortsätter jag....jätte kul.

Kram Marlene

lördag 1 augusti 2009

Älmstanatta...


Javisst var jag där igår. Det var sååå mycket folk överallt. Man fick tränga sig fram för att få se något.
Här sitter jag och min man och väntar på att bron ska fällas ner så att vi kan gå över på andra sidan.


Vilken trängsel det blir på bron när alla ska över samtidigt. Men det är kul att det är så många som hittar hit. Kanske du också gjorde det.



En liten bild till därifrån. Glömde att fota mer för jag fick en hostatack som inte ville gå över..typiskt. Hade tänkt fota mina saker och visa er. Just nu är jag nyfiken själv på hur det gick för min vänn att sälja dom här på marknaden.
Tittade till mitt bord två gånger och då hade försäljningen gått rätt så bra på bara några timmar. Får nog besked idag om hur det gick.

Nu måste jag nog ta och ordna till mig. Ska ju på bröllop strax och fotografera. Hoppas att vädret håller i sig idag.

Kram Marlené