lördag 26 september 2009

Det kännsk så rent...

..Ja riktigt rent här hemma. I dag har jag tillbringat hela dagen med trasan och skurmoppen... här har det städats nästan hela huset. Det behövdes verkligen och nu känner jag mig hemma igen i mitt hus. Det doftar gott vart än man går och ett inre lugn i stjälen.

Det var jätte kul att pyssla om hustet lite. För första gången i höst har jag tänt en massa ljus runt om i huset.. såå romantiskt det blir. Man får sån inspiration av så lite.



Unnade mig lite rosor på köksbordet med. Allt i trädgården har ju blommat över.


Se så vackert med levande ljus. På höstarna och vintrarna brukar jag ha tänt nästan varje dag. Hellre levande ljus än elektrisitet. Jag skulle nog kunna leva precis som dom gjorde förr i tiden.. tänk så mysigt dom hade det vid brasan utan tv och datorer. Skulle i alla fall vilja prova på.

Så här ser det ut i köksfönstret en kväll i slutet av september. Jag får massor av beröm för det eftersom det är ett skyllt fönster och många måste bara kika in och kolla om det har blivit något nytt.


I kväll ska jag bara mysa framför tv:n med min dotter och min man. Äta en massa godis och hoppas på att det går någon bra film.
I morgon kliver jag upp tidigt. Har planerat en hel dag ute i skogen tillsammans med min man. Ja gissa vad vi ska göra... det vet ni redan. Plocka massor med höst kantareller så klart... får ju aldrig nog och det kanske är sista helgen jag hinner vara ute i skogen. Hoppas bara vädret är lika bra som det har varit i dag för det har ju varit en underbar dag.
Trevlig helg
Kram Marlené

onsdag 23 september 2009

Jag är hemma...

från Gran Canaria...faktiskt för över en vecka sen. Jag har inte hunnit med min blogg alls och bara snabb tittat in hos er utan komentarer. Tänk om man kunde få lite mer tid på dygnet så att man han med lite mer.


Men min semester var i alla fall helt underbar. Mycket sol och bad..och massor med långa promenader som var såå härliga. Nu planerar man nästan nästa semester när nu det blir av.



Bilderna jag visar är från ett svenskt café som fanns i Playa Ingles. Blev stört förälskad i det när jag såg all inredning. Ett sånt café skulle jag gärna vilja ha. Tänk att få inreda ett själv...vilken dröm.



Annars så kämpar jag med att hinna allt just nu...men kommer inte långt. Jobbet tar all tid från mig just nu och hoppas på att det ska lugna sig snart så att man hinner varva ner.

Här hemma håller jag på för fullt med att planera flytten för två av mina barn som flyttar till Danderyd i oktober. Fick tag på en lägenhet tillslut till min son som får pendla just nu fem timmar om dagen. Min dotter ska också bo där tillsammans med honom. Hon såg det som att flytta hem ifrån...hon är ju ändå 18 år och jag tror att det kommer att gå jätte bra. I morgon ska hon till halkbanan och snart har hon körkortet. Tänk vad allt går fort...mina småttingar.

Till helgen har jag lovat mig själv att ta tag i hemmet lite, pyssla om det. Det var länge sen jag gjorde det...saknar det. Men en dag ska jag i alla fall ut och plocka svamp som vanligt. Har gjort det mina små lediga stunder nu och då. Är uppe i 130liter nu...får aldrig nog. Men jag ska ju inte äta allt själv. Min familj i norrland blir så glad över all svamp och det är många som ska få del av den.

Ha det nu gott tills jag är tillbaka snart...

Kram Marlené

söndag 6 september 2009

Skyddsängel..

Nu är jag hemma en liten snabbis efter Prag resan. Det var 32grader varmt där och en helt underbar stad att besöka. Vi i arbetsgänget hade det riktigt trevligt.

Han kika in i några affärer...och visst kom jag hem med något. En skyddsängel tavla som ska få vara i mitt sovrum...gillar den verkligen.
Annars så hittade jag inget i den stilen jag har...fanns ingen sådan inredningsbutik där jag var...tror inte att dom har det där.

Ja...nu fortsätter min resa till Gran Canaria natten till tisdag...längtar verkligen. Det ska bli så skönt att få koppla av och bara vara i åtta dagar.
Så bloggen får vila lite från mig och jag kommer tillbaka med ny inspiration... hoppas jag och en massa nya saker hoppas jag att landet har att erbjuda mig.

Ha det gott så länge alla vänner

Kram Marlené