lördag 1 november 2008

Film kväll

Ja innan jag och min familj samlas för kvällen så passar jag på att sitta här lite. Tänkte visa er mer av vad som hände i veckan som var.

Som ni alla vet så hade jag ju besök av syrran. Gissa hur kul vi har haft det....tror inte att jag har skrattat så mycket på jätte länge. Konstigt nog så är det bara vi som förstår varandras skämt...dom andra kanske inte vill.

Löjrom och hjortron hade hon med sig..mm...super gott. Ska spara lite till jul. Man vet ju inte hur mycket man får nästa år. Löjromen kommer från Kalix....den är 100 procent bra...jätte fin. Tror att dom kommer att sälja lite nästa år.


När syrran ändå var här så gjorde hon palt. Dagen efter blev det nybakt paltbröd till frukost. Å vad barnen blev glada....super gott. Är det någon som kan slänga ihop en deg på några sekunder så är det väll hon.


Inte var det bara hon som bakade. Jag provade på Lejlas saffrans skorpor...mmm...jätte goda blev dom. Har varit på Åhlens och köpt en burk idag, ska baka mer och då får ni se dom i den nya glasburken. Super enkla att baka var dom.

Lite shopping blev det med när syrran var här. De här frukt fatet hittade jag här hemma på Ica....konstigt nog så varje gång när jag går dit så kommer jag alltid hem med något nytt som dom har fått in. Brukar undvika stället ibland...har ju så svårt att hålla mig.



Vi var iväg och plockade 7,5 kg kantareller och 7,5 kg röd gul trumpetsvamp. Det var första gången syrran plockade svamt. Det blev rensning hela kvällen. Men samtidigt så är det en mysig stund utan en tv som surrar....jag gillar det. Tog en bild men tyvärr så hittar jag inte den...konstigt.
Vi gjorde lite ljus med, och var iväg på flera shopping svängar. En i stan, en i Sundbyberg på en tygaffär och en i Norrtälje.
Vi passade på att sy endel också. Det är ju så himla kul när man är två som hjälps åt. Det blev jätte fina saker...och mycket skratt.
Här sydde vi stövlar med klack på. Den ena ska jag ha i hallen till jul...den med text på. Den med kungakronorna tog min äldsta dotter. Hon fyllde den med godis och gav bort den i present till en vänn igår. Det är kul när ungdommarna gillar det man gör.


Här blev det änglavingar. Dom ska hänga på min ytterdörr till jul. Har redan klippt ut flera till som jag ska sy. Tråkigt bara att nu får jag sitta själv.


Vi sydde ljuspåsar med....dom får ni se i nästa inlägg.....har ju skrivit så mycket idag. Fast det känns att jag har suttit för lite här.
Varmamackor och film snart...och ny dag imorgon. Ska nog pyssla endel imorgon om jag känner mig bättre. har mått lite illa idag. Bihålena är bättre.
Trevlig allhelgona helg på er, kram Marlene

10 kommentarer:

Evelina sa...

Oj, vilka fina skor och änglavingar ni har sytt!

Själv har jag lånat "Tildas julehus" av en vän, så här ska det sys en del också.

Kram Evelina

Inspiration i vitt sa...

Men vad du är produktiv och duktig Marleene.
Dina skor är ju för söta och änglavingarna är bedårande jag säger bara wow.
Din stol förstår jag att du slitit med mycket och den kan du ju vara riktigt nöjd med den blev såå vacker.
Kram på dig/Ingela.

Ann-Charlotte sa...

Tjenixen! Du har en utmaning att hämta hos mig om du orkar ;)
Kramisar
Ann-Charlotte

Mitt hem i Frankrike sa...

Vilka fina anglavingar och stovlar sa underbara !!! Ja visst ar det kul nar man far besok.

kram och ha en skon sondag

Ängladröm sa...

Vad fina saker ni har gjort. Vad gott med löjrom, brukar oxå ha till jul. Och palt...sååå gott. Har aldrig gjort paltbröd, men det berorpå att jag inte har något recept. Kanske du har lust att skriva ner det på din blogg? Kram Catharina

Anna-Leena sa...

Jösses vad ni har hunnit med mycket & det går ju så fort när man är två.
Jättefina grejer ni sytt gillade ängla vingarna.
Och stolen som ni fixade till blev ju jättefin.
Mmmm palt åh det finns inge godare än attfå komma upp till mormor (överkalix) & få sig palt.
Skorporna såg goda ut.
Jag har en utmaning till dej om du har lust.
Kram Anna-Leena.

VITT, ZINK OCH SILVER sa...

Wow vad ni har varit produktiva...jättesöta vingar! :)

Kram Therese

SNOWWHITE-SUSSIE sa...

Tjingeling!! Men va fina saker du sytt otroligt gulliga.. gud va skorporna såg goda ut.. ha en underbar dag kram snowwhite-sussie

Annika sa...

Vad mycket fint ni gjort.... o fatet var jättesnyggt.... finns nog inte på min ica....:) hoppas ni hade det mysigt på filmkvällen...Kran Annika

Camillas Mitt Ljuva Hem sa...

Så fina saker ni knåpat ihop! Wow!
Ha det gott!
Kramar Camilla