lördag 20 december 2008

Kliv inte i degen Herr Nilsson...

Det är väll så Pippi säger.


Ja varje jul måste jag se denna film. Lite nostalgi över den. Till och med mina tonårs barn tittar på den. Älskar Astrid Lindgrens julfilm.

Igår var jag och handlade julmaten. Åhh så mycket folk överallt. Man vet inte åt vilket håll man ska gå, utan att bli påkörd av någon vagn. Nu är det gjort i alla fall...skönt.

Var även in på blomsterlandet och köpte lite färska blommor till jul. En vit Amaryllis blev det. Åh så vacker den är. Hoppas den håller till jul.


Sen så gjorde jag ett arangemang till köksbordet med en röd Hyasint i. Har aldrig sett röda hyasinter, få se om den blir röd...spännande. Kommer att dofta helt underbart på julafton.

Ok ett par Hyasinter på vardagsrumsbordet med blev det. Även nya i hallen och i köksfönstret. Var tvungen att byta ut dom gamla.Nu ska här pysslas. Ska göra lite strutar till granen. Har fortfarande inte bestämt hur granen ska bli. Ska hämta den på måndag. Hoppas jag hinner ge den lite tid och inte bara kasta upp alla saker.

Kram, Marlene

8 kommentarer:

Viola sa...

SÅ julfint du redan fått, här börjar julen att infinna sig oxå, pyntar som du med vackra amaryllis och hyacinter, ha en riktig skön helg så här i slutspurten, kram VIOLAN

Gårdsromantik sa...

Visst är det nostalgiskt med Astrid Lindgrens filmer!

Emil är en av favoriterna för mig.
Underbart att sitta och spana i de gammeldags miljöerna.

Så fint du pyntat - är också sugen på en vit gladiolus.

Kram Maud

Home No.1 sa...

Vad fint du har fixat iordning, ta en bild på röda hyacinten när den slår ut, för det har jag aldrig heller sett någon?!
Kram Annica.

Vit poesi sa...

Mysigt juligt du har!!
kram Malin

Vit poesi sa...

Jag hade tidigare blogg som hette " leva som jag" och då besökte du mig ibland. Kikar in till dig lite då och då och gillar allt jag ser
kramar Malin

Katta sa...

Jag har hört om de röda hyacinterna men inte sett någon däremot såg jag att det fanns lila. Visst är det jobbigt att handla mat när det är mycket folk vi brukar försöka handla efter åtta på kvällen då det brukar vara lugnare.Man tappar så lätt både ork och humör när det är för mycket folk.Ha en jättebra fjärde advent, kram Katta

sussie sa...

Hej.. va fint du gör det men va gulligt med Astrid filmen går den att få tag i nu? trevlig Fjärde Advent till dig kram Snowwhite-sussie

Viveka i Bläckhornet sa...

Härliga bilder du visar.

Och Astrids filmer, de är ju så underbara. Nu får man väl en möjlighet att se om dem med barnbarnen :)

Vill önska dig en riktigt fin jul

Kram Viveka