måndag 2 februari 2009

Typsnitt..förklarar hur man gör...

Många frågor har jag fått om hur man får in nya typsnitt i Windows. Jag har gjort en liten beskrivning till alla som vill ha den. Det finns många olika sidor att hämta hem nya typsnitt ifrån. Jag har valt en.
Lycka till och hör av er om ni inte förstog, så hjälper jag er mer.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
1. Börja med att installera Winzip som finns gratis att hämta hem på nätet. Det programet använder man för att packa upp filerna man laddar hem och sparar på datorn.

2. Gå in på " www.urbanfonts.com Där hittar du massor med typsnitt. Längst ner till höger på varje typsnitt står det mac eller win...klicka på win om du har en pc och spara texten där du vill ha den på datorn. Spara den på ett lätt ställe eftersom du skall packa upp den strax.

3. Packa nu upp den nya filen i Winzip genom...open...( öppna filen)..sen ...extract. Lägg dom nya filerna där du vill ha dom på datorn. Dom gamla är inget att ha kvar.

4.Det är bara dom nya filerna som skall användas nu. Gör så här för att få in dom i fonts mappen i Windows...där ligger alla andra typsnitt du har.

5. Om du har en Vista dator..gör så här. Höger klicka på den nya filen och tryck på installera...Klart....nu finns den i fontspappen.

6. Om du har en Xp...har ej försökt men läste att det går till så här.

Gå in i "den här datorn..ikonen"...klicka på C; och sen på windows..sen på mappen fonts...där är alla typsnitt du har ( även vista datorernas går man in så här för att se dom). klistra in det nya typsnittet där...klart!

7. Nu ska dom nya typsnitten synnas i World, Paint och offic...kanske i fler program.
----------------------------------------------------------------------------------------------

Det var allt...jag tror att ni fixar det.

Kram, Marlené

3 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Tack för hjälpen - nu skall jag göra ett försök!

Kram Maud

Annika sa...

Ska ta o testa detta.... kul med lite finess..... har testat nåt med vackra signaturer men fick inte till det så det blir till att testa igen...:) Kram Annika

Lotta i S-vall sa...

Hej
Ja nu ska jag prova jag med, tusen tack för hjälpen o tillen kanon blogg. Mycket inspirerande
Kram
Lotta