måndag 15 september 2008

Ljusdekoration....

Idag har jag dekorerat ljus med bilder som går att elda på. Skrev ut på silkespapper som jag tejpade på vanligt skrivpapper. Silkespappret med den matta sidan uppåt. Gick jätte bra.

Sedan la jag bilden på ljuset. Tog en tesked som jag värmde ovanför ett ljus. När skeden var varm drog jag den på bilden och stearinet smälte fast pappret. Man får inte hålla för länge för då blir det en stor grop. Stearinet smälter snabbt.
Jag tände ljusen och dom fick brinna ett par timmar för att se om det hände något....

Var bara tvungen.....vet att det inte är jul än....men en bra förberedelse.


Efter ett par timmar såg det här ljuset ut så här. Skulle inte lämna det utan uppsikt. Stearinet smälte långt ner och pappret blev kvar efter kanterna. Tillslut tog pappret eld och det brann en del. Inte att rekomendera att göra bilder på kronljus. Dom är för smala.


Men blockljuset gick bra. Vad jag vet än så länge...efter två timmar. Kanterna brukar ju inte smälta ner i första taget så jag tror att dom är rätt så säkra. Får väll se när jag eldat på det i några dagar.

( ser ut så här efter två timmar)

Det var kul att prova på i alla fall....Kram Marlene!

6 kommentarer:

Gnistrande snö sa...

Vilka mysiga ljus och vilka fina grejer du sydde igår. Önskar att jag också var så där händig.

Kram Katarina

Tant Elwira sa...

Vilken fin blogg du har. Jättefina inspirerande bilder särskilt de alster som du själv gjort, du är jätteduktig! Tänk om jag hade varit så duktig att jag hade kunnat gjort lamptavlan som du såg på min blog själv. Dessutom har dem produktionsskyddat den allstå företaget som jag har köpt lamptavlan av som jag säljer i min butik. Men någon gång i framtiden kanske jag kommer på något bra.
Hälsningar
Jessica

Vitfärg, romantik och rosor sa...

Hejsan.
Tackar, tackar, när man går hemma och ser samma rum dag ut och dag in så är det kul att höra att det är fint för man ser det inte själv tillslut.
Vilka fina ljus du har gjort och saker du syr.
Ha det gott. Kram Annika.

lottens vita och gröna sa...

ohhhhhh vilken kanonidé, så fint det blev!
ha det gott,
varmkram lotten

carina sa...

vad vackra ljus du har gjort

Anonym sa...

Vilka fina ljus du visar. I olika sorlekar och olika motiv.

Verkligen läckert.

Det måste ju vara perfekta "gå bortpresenter"

Ha det gott

Kram LEna