fredag 19 september 2008

Luffarslöjd

Äntligen fredag. Sitter här vid datorn och känner hur jag ska andas in lugnet i helgen. Det brukar ju aldrig bli som man tänkt sig...man kan ju försöka i alla fall. Ska nog ta en promenad i skogen och plocka lite mossa. Jag har gjort två hjärtan och en korg av hönsnät som jag ska dekorera. Skogen har säkert fler skatter som jag kan plocka hem till min trappa ute. Ni får se när det blir klart...om det blir klart, beror på om jag lyckas med projektet.

I går fick jag mitt paket från panduro. Gissa om jag satte mig i bilen snabbt, hämtade paketet och sprättade upp det med stor nyfikenhet. Det är ju så kul med paket. Kunde inte hålla mig från att pyssla med det nya jag beställt....ståltråd såklart. Satte mig framför tvn och började skapa. Det är lite pyssel med det när man är ovan, men det är jätte kul. Det blev en blompinne och en hjärtkrok som jag har hängt upp i syrummet.


Så i morse kom jag på att göra ett tyghjärta som jag ville ha på min nya krok. Jag köpte ju inte bara tråd från panduro. Det kom ju med en hel del roliga saker i paketet. Köpte en stämpel med text på...jätte kul att trycka på tyg. hjärtarna passar utmärkt ihop.Ok mitt i allt shoppande så har jag kommit på att jag ska spara pengar till något kul. Får se när skålen med tior börjar nå toppen vad jag ska hitta på. För det är bara tior jag ska spara. Skålen är kanske fylld till våren. Men den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge. Och man har ju något att se fram emot.Undra hur mycket den rymmer. Just nu är det 120kr och bara pytte lite av botten är fyld. Själv tippar jag på att det borde rymma säkert 3000kr. Eller vad tror ni. Jätte kul om ni vill gissa så får ni veta resultatet när den är fylld till toppen. Om jag kommer ihåg så ska jag visa hur det växer under året.

Kram på er alla och en riktigt trevlig helg

Marlené

6 kommentarer:

Katta sa...

Men vad snyggt det blev av den stämpeln med text.Hönsnät och mossa är ju så fint men var kan man få tag i mossa egentligen? Tycker om på hösten att gå i skogen och plocka mossa, hellre det än svamp för min del.Vilken bra ide du ade med bilderna på ljusen i ett tidigare inägg, snyggt. Ha en bra helg, kram Katta

Gammalt & nytt sa...

Vad smart !
Tänka vad mycket du kan göra sen när den är full,pappa sparade i en gurk burk det blev nästan 10000kr.
Kram
Irene

Flisan - Alldeles Vardagligt sa...

Vad fint du har pysslat, kul med paket från Panduro :)

Det är ju så smart att samla mynt så där, men jag har så svårt att låta dom vara... *suck*

Ha en skön helg i skogen :)

Hälsningar
Flisan - hittade hit från Maud :)

Gårdsromantik sa...

Så vackert du pysslat ihop!

Jag tror att det blir... 2500:-.
Spännande att få se vad du köper.

Kram Maud

vitating sa...

Hej!
Trevlig blogg du har, vilken pysselfia du är! Den där stämpeln med text har jag oxå! Jättefina hjärtan! Synd att man själv inte kan sy :-(

Tack rara du för din kommentar!
Kramar Maria

Mona sa...

Härligt med människor med kreativitet, kolla www.luffarstigen.se om du gillar luffarslöjd
Kram