lördag 25 juli 2009

Nu är jag hemma...

Efter en jätte skön semester runt om i Skåne. Såå vackert det är där med alla fina sandstränder..kändes som att man var utomlands nästan..känslan. Vädret var kanon hela tiden. Vi sov i stuga två nätter och sista blev det i vår bil...gissa om jag trodde att ryggen skulle gå av. Jag gör inte om det i en volvo i alla fall.

Se vilken vacker utsikt..



Ja här är jag på strande en kväll...man kan tro att det är festis jag dricker..inte det. Man kan väll inte ta med sig vin flaskan heller...hur skulle det se ut. Det blev romantiskt i alla fall med vin festis...och gott.



Massor med spetsar hittade jag på många olika ställen på vägen. Besökte så många städer så jag minns knappt i vilken jag handlade.







Tro inte att jag missade Fridas Gård...neee. Vilken underbar butik. Trodde aldrig att det skulle finnas lika mycke saker som på nätet. Jag hade kunnat gå där i timmar och rotat om min man inte stog utanför och gjorde mig nervös...fast det kanske jag blir i onödan för han väntar gärna. Ja alla borde besöka denna butik om man har vägarna förbi...så underbar.



Köpte lite spets hos frida och denna fina låda som jag inte har bestämt mig för vad det ska vara i den. Även gamla klädnyppor fick följa med hem och lite smått o gott.


Idag var jag på bakluckan i Norrskedika igen. Har så svårt att hålla mig där ifrån. Jag gör ju så mycket fynd hela tiden och mannen förstår inte vad jag ska med allt till.
Se så vacker min nya ställning är som jag fyndade för bara 30:-. Den har jag redan börjat måla..vit ska den bli och där ska mina spetsar få vara på rullarna. Måste nog hitta fler...passar så bra i min sy atelje.

Efter middagen idag gick jag ut och plockade hallon. Dom jag plockar är odlade en gång i tiden bakom mitt uthus. Jätte stora hallon blir det. Fick ihop 4 liter på 1 timmer och massor finns det kvar. Allt var inte moget än. Det är så svårt att sluta plocka när det finns så mycket...man tittar bara framåt och ser mer och mer. Ett riktigt bär år är det i år...även massor med svamp blir det säger alla...så passa på att ta en skogspromenad ni med.
Nu ska jag slappa lite. Sista lediga dagen i morgon...jobbet börjar på måndag igen. Tänk så fort fem veckor går. Vill så gärna fortsätta min semester någon månad till...tänk om man hade sån tur.
Kram, Marlene

9 kommentarer:

Fru Sirlig sa...

Hallå!

Vilka härliga bilder och wow säger jag bara över trådrullshållaren, så himla charmig modell. Vi tillbrigade också några dagar i Skåne, på Österlen såå himla vackert där med öppna landskap och fina sandstränder. Ni verkar då verkligen ha haft tur med både shoping och väder!

kram Heléne

Home No.1 sa...

Halloj!
Verkar som om ni har haft en kanonhärlig semestertripp=)
fast det där med att sova i bilen vat jag ju inte förstås...hmmm. det gjorde man när man var 20... hihi...kram Annica.

Hannis sa...

Oja,vem vill inte fortsätta ha semester!
Har bara en vecka kvar...

Vad mysigt ni verkar ha haft det!
Härlig bild med festisflaskan=))

Kram Hannis

Viola sa...

Vilken härlig tur du varit på...vissst är vår södrastse del någvot av det vackraste som finns i vårt avlånga land..har ju turen att ha syster min boendes på österlen..och ljuvliga spetsar fick du med dig hem..ställningen var ju för rar...ah en skön söndag,,nu ska jag hem och sända order, kram

Karin Lindström sa...

Hej!

Åh, vad härligt med Skåne. Jag vet inte om vi kommer ner dit i år, men jag längtar verkligen. Det är ju så vackert.

Härligt med alla hallon, det är likadant hos mig. Hoppas du hinner ut en sväng och le3ta svamp oxå, det är ju så gott.

Min picknick låda är gammal och jag hittade den i en antikaffär för länge sen. Den har tre hyllor så man kan packa godsaker i olika lager.

Ha en fortsatt skön sommar!

Kramar
Karin

h sa...

verkar som ni haft det bra =)

Evelina sa...

Åå, vilken fin ställning till dina spetsar! En sån skulle man ha...
Vilken mysig utflykt ni har varit iväg på.. Vart ligger Fridas gård? Blev så nyfiken på den butiken..

Kram Evelina

Fru Sirlig sa...

Hej igen!

Du har helt rätt i det att fälten måste man åka bort lite från kustremsan för att se. Här var vi iallafall http://www.osterlenkryddor.se

Jag kan varmt rekommendera ett besök dit. Har du Lantliv? Det var ett reportage därifrån i nummer 6 2009,gården ligger strax utanför Ystad iallafall.

Kram Heléne

Anonym sa...

Vilka vackra spetsar du kommit över. Har likadana gammeldags klädnypor. De är så charmiga. Ställningen kommer att bli perfekt för dina spetsar. Vilken tur du varit på! Själv har jag aldrig varit på Österlen.


Kram Renate