fredag 27 mars 2009

Så vackra dom är...

Ja visst är dom helt ljuvligt vackra Orkidéer. Det är nog en av mina favorit blommor. Påminner lite om att sommaren är på väg och att pelargonerna snart blommar förfullt.

Här är några av mina...blommar så ljuvligt nästan jämt. Vet faktiskt inte vad jag gör när dom trivs så bra.





Men nu till något allvarligt. Jag skulle behöva lite av era ideer. Det är så att min dotter blir 18år i april och jag vet inte vad jag skall ge henne. Vill ge något minnesvärt..något som hon har för livet. Hon är ju inte på väg från hemmet än så det känns inte så kul att köpa hushålls saker och sen så har hon redan en hel del.
Har gått och funderat nu i flera månader och det står helt still. Frågar jag henne vad hon vill ha så vet hon inte. Ungdommarna har ju nästan allt dom vill ha idag.
*
Kan ni ge mig någon ide eller ledtråd så vore jag jätte tacksam.
*
Ha nu en jätte trevlig helg alla och glöm inte att slå av strömmen i morgon...det gör jag!
Kram, Marlené

torsdag 26 mars 2009

Här har det målats...

Nu har jag målat och pysslat med mitt jätte stora påskägg. Tycker inte att dom är så fina dom man köper...kanske lite mer för små barn. Det är ju så svårt att hitta ägg till vuxna. Mina barn kunde inte förstå vad det var för vits att måla det vitt. Ska ägget också vara vitt fick jag höra...ja dom såg ju det innan det var dekorerat.

Visar er här lite hur jag har gjort det.


Så här såg det ut innan penseln satte fart på det....inte så vackert.



Målar det med grundfärg 1:a varvet..



Här är jag inne på andra varvet med grundfärg. Det blev fyra varv att stryka på innan allt blev täckt.



Redigerade och skrev ut en vacker vintage påskbild. klistrade fast det med decopage lim. Sen lackade jag hela ägget med matt lack så att grundfärgen ska hållas kvar.



Sen var det dags att börja dekorera. Man tager vad man haver...och kul var det. Vilken skillnad det blir.

Här är det färdiga påskägget...







Super nöjd blev jag. Äntligen ett eget vackert ägg som passar in i inredningen. Nu är det bara att fylla det med 2 kg godis...ja så mycket ryms det i den.
*******************************************************************************************
Har inte börjat påskpynta än. Ska nog bara ha lite i år. Ut och hämta påskris i helgen kanske och lite mera videkissar. Känns så vårigt när man får in lite grönt från naturen.
Nu ska jag lägga mig under filten och vila en stund. Känner mig febrig fast jag inte har feber. Det är väll något som inte vill bryta ut lite...hoppas det inte gör det, har inte tid att vara sjuk just nu..eller aldrig.


onsdag 25 mars 2009

*Ljuspåsarna*

Nu har jag uppdaterat lite i min försäljningslista. Dessa ljuspåsar som är så vackra finns där. Så du som inte vann i min utlottning...nu finns dom tillförsäljning. Endast 1 av varje...kan bli fler om det är många som vill ha.





Annars håller jag på att dekorera ett jätte stort påskägg som ska fyllas med massor av godis till påsk...kommer med bilder när den är klar.

Äppelträden är färdig klippta och ena häcken också. Så nu har jag bara en häck kvar. Det tar tid med det är så skönt att vara ute när solen är framme...och rätt så kul är det med. Blir så fint på gården i sommar.

Håller även på och syr två påskdräkter som ska vara med i en påskparad på min dotters skola. Ska visa er dom med när jag är klar. Mycket pyssel är det med dom...men många skratt atacker har jag och dottern haft när vi har sytt. Hon och hennes kompis kommer att se så roliga ut.

Ha en fortsatt trevlig vecka...ska se det okända idag om det går än på tv...så spännande.

kram, Marlené

lördag 21 mars 2009

*Var det du som vann*

Hej på er alla!

Hoppas ni har en trevlig helg. Själv har jag stått uppe i äppelträden och beskurit dom...så underbart väder idag.

Utlottningen är avslutad och vinnarna är dragna. Min yngsta dotter fick säga 3 nummer mellan 1 0ch 90. Det var 87 stycken med i utlottningen....tänk så många...jätte kul.

1:a priset en vinpåse gick till....



Camilla med bloggen "Mitt ljuva hem"


2:a priset går till ....


Lena med bloggen " Ett vitare hem"


3:e priset en ljuspåse går till....


Marie med bloggen "Tekla maräng"

Grattis tjejer. Jag mailar er. Och ni andra som inte vann....bli inte ledsna jag kommer med nya utlottningar snart...önskar er lycka till då!

Fortsatt trevlig helg på er

Kram, Marlené

onsdag 11 mars 2009

Snödroppar så vackra dom är..

Oj vad tiden går fort. Har inte hunnit att blogga så mycket den här vecka...så förlåt om ni inte har fått några komentarer av mig...ska skärpa mig.

Här är något gott jag har lärt mig att baka...Filocigarrer heter dom...gjorda på filodeg och fetaost inuti med olika färska kryddor...super goda. Dom bjöd jag på när vi hade familjemiddag och mycket annat gott också.


I söndags var det så härligt väder så det blev att vara ute en hel del. Tog kameran och fotade snödropparna som finns vid våran husknut...så vackra dom är. Idag är dom översnöade av all snö som har kommit ner sista dygnet...ska det aldrig ta slut...vill ha vår.

Var även ner till havet i söndags. Fick några bra bilder. Trodde att lite av isen skulle vara kvar på klipporna men där var isen helt borta.



Har även uppdaterat lite saker som jag har till försäljning. Kika in och se...massor med vackra saker.



Tänk att det är så många som vill vara med i min utlottning...det trodde jag aldrig att så många skulle hitta hit....super kul tycker jag. Har själv hitta många bloggar som jag aldrig sett förr...det är så kul att hitta fler bloggvänner. Ni är så underbara.

Något som har kännts underligt sista vecka är att när jag har hållt i ett glas eller något gjort av glas...har det gått sönder. Vet inte hur många.... en glaskål har spruckit...många vin glas...driksglas. Hur kan det komma sig på så kort tid...är det dags att förnya sig kanske? Underligt känns det i alla fall.

Det okända ikväll....missa det inte..de e så spännande. Min dotter ligger mest under filten och frågar om det är över...förstår inte varför hon ser det när hon blir så rädd. Kul med spännig i tonåren.

Kram , Marlené

torsdag 5 mars 2009

Baka..städa..award..

Idag var en ledig dag. Jag passade på att göra en massa roliga saker. Började morgonen med att grilla en kyckling som skulle vara till min speciella middag med familjen idag. Kul att prova på något nytt...har nog bara varit nya saker denna vecka. Var ju så många fina recept i alla kokböcker jag köpte på bokrean.
Bakade även ostfrallor...jätte goda blev dom. Har inte gjort sådanna förr. Barnen är jätte förtjust i dom.



Har städat och städat...känns rätt så rent nu. Men har bara städat olika delar i huset. I morgon blir det ju familje middag här hos mig. Har bjudit alla barn med respektive. Tyvärr kommer inte alla men det kommer att vara trevligt för det. Blir fler middagar inom kort.
Räknade ut att om alla barnen skaffar respektive och två barn...ja då kommer vi att bli 20st på våra middagar...jisses så många...och tänk det kan bli ännu fler. Tur att man har ett stort hus. Det kommer säkert att bli många roliga stunder i framtiden.
Har fått en Award till...tycker det är jätte kul varje gång jag får en.
Fick den av Anna-Karin med bloggen Lilla hjärtat. Kika in hos henne...bloggen är super fin.
Den här gången kommer alla att få den som kikar in här på min blogg. Tycker att ni alla är så duktiga och underbara...kan inte välja den här gången. Ni är super fina tjejer allihop.
Ha det gott
Kram,

måndag 2 mars 2009

Min första utlottning...

Ja då var det dags. Det här är mitt 100:de inlägg och det vill jag fira med en stor utlottning. Jag ska lotta ut tre härliga vinster. Utlottningen håller på till den 20/3...Lycka till!

1:a vinst är...

...denna vackra Vinpåse.


2:a vinst är...

...denna vackra lilla änglavinge.



3:e vinst är...

...denna vackra ljuspåse.


Alla saker är sydda av mig själv. Det enda du behöver göra om du vill vinna dessa vackra vinster är:

* Skriva en komentar i detta inlägg
*Länka det vidare

Det är allt du behöver göra. Vinnarna presenteras på bloggen och via mail. Du behöver inte ha en blogg för att vara med...alla är välkomna att delta och alla får en lott var.

Önskar er LYCKA TILL

Kram, Marlené

söndag 1 mars 2009

Reor på reor...

Den här veckan blev det lite väl många reor...men man vill ju inte missa när det blir super fynd.

På bokrean hittade jag dessa underbara kokböcker. Har redan provat på några recept...jätte gott var det.




Sen fick jag reda på en annan rea som var en bit bort från mig. 5o% på allt...ja allt. Där har dom massor med kläder, skor, smycken, proslin mm. Och även en tygaffär...där gick jag loss.

Den här enkla vackra duken fick följa med hem.



Och även några vackra knappar.



Ja och en massa fler små sysaker. Känner mig nöjd efter den shoppingturen. Nu är det bara att sy förfullt när lagret är påfyllt.

Beställde efter namnband och fick det i vecka. Kul att sätta fast på det man syr...kanske jag blir en kändis någon gång i framtiden.





Tänk att det är 1:a mars redan...vad tiden går. Mina pelargoner växer så det knakar...fast 4 av dom har tyvärr dött i vinter. Får ta nya skott...tur att man har flera av varje.

Jag har förberett min utlottning. Det blir en massa vackra saker ni kan vinna. Dom får ni se i mitt nästa inlägg för då är det mitt 100:de.

God fortsättning på dagen...Kram, Marlené