fredag 14 augusti 2009

En vacker helg bild...

..vill jag ge er

Var ut i skogen med min man halva dagen och hittade 10 l gul kantarell. Hinken var propp full. Visst ska man ha en korg med det fik duga med en hink idag.


Som jag sagt tidigare så är det så rofyllt att gå i skogen. Men jag kan inte bara gå utan måste plocka något hela tiden eller leta för att det ska vara avslappnande för mig...låter kanske lite tokigt, men jag mår mycket bra av det.

Det blev lite lite stekt svamp till middagen. Har blivigt så dålig förr men märkte ju att det var av röd gul trumpetsvamp som påminner om kantareller. Det gick super bra idag och jag är inte dålig än. Av trumpetsvampen kliar det på händerna och i ögonen och äter jag dom så får jag så ont i magen så att det känns som att sista stunden är inne. Tror att det är allergi.

Men jag är sååå glad att det gick bra av gul kantarell...för den är såå mild och god. Blir nog många maträtter av den fram över.

Ha en trevlig helg...själv blir det svampskogen nästan varje dag.

Kram Marlené

8 kommentarer:

Marie//Tekla Maräng sa...

Ja det är verkligen rogivande att gå i skogen och plocka svamp och gott är det dessutom. Trevlig helg Marie:)

Viola sa...

Vilken lycka...10 L..så gott med nystekta kantisar...jag får samma symtom som du utav trattkatareller..dom vanlig gula går bra..så jag håller mig till dom..ha en skön helg, kram

Anni sa...

Har aldrig lyckats finna den där "ron" med att gå i skogen & plocka kanske beror på att jag inte äter svamp blåbär el lingon..... :)
Men det låter härligt.
Jag får väl sätta mej på en stubbe med en tidning... ha haha.
Ha de bra
Kram Anna-Leena

annika sa...

Tänk att hitta så mycket kantareller, det har inte hänt mig fast jag letar och letar. Det är bara att gratulera. Det lär finnas mycket i år. Såg att du oxå gillar att skapa precis som jag.
Annika

Sari sa...

Hej!
Hittade din blogg via Annikas Ditten och datten-blogg.
Jättefina bilder! Jag är en nybliven bloggare och tycker att detta är så spännande! Kul att läsa vad andra skapare sysslar med.

Katta sa...

Jag konstaterade senast igår att jag inte tål kantareller, har blivit så dålig när jag ätit trattkantareller förut och tänkt att det kanske slunkit med nån giftig en bland de andra svamparna men så i går åt jag såna fina kantareller som svärmor bjöd på har sen dess varit illamående lite yr och igår var magen ond och idag klarar jag inte ens kaffe.Googlade och insåg att det är ganska vanligt med kantarellallergi, synd för de är ju så läckra. Kram Katta

Lilla hjärtat sa...

Vad härligt det låter, håller med om att det är rogivande i skogen....
Ha det gott
Kram A-K

Viola sa...

Visst är det underbart att gå i skogen,,,men nu för tiden har vi fått vå skog klassad som en av Smålands vildsvinsrikaste skogar..så man är lite på sin vakt..kramen